Down Sendromlu minik bebek Mert Yaşar Dursun, Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan işitme cihazı desteği ile annesinin sesini ilk defa duydu.

Dursun ailesinin ikinci çocuğu olan Mert Yaşar Dursun, Down Sendromlu olarak dünyaya gözlerini açtı. Doğuştan iki kulağında da işitme yetersizliği olan Mert için Kapaklı Belediyesi’nden yardım isteyen babası Ahmet Dursun’a yardım eli Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dan geldi. Başkan Mandalı tarafından Minik Mert’e tahsis edilen dijital programlanabilir işitme cihazı ile, Mert bebek annesinin sesini ilk defa duydu.

‘’TEPKİSİ İLE DÜNYALAR BİZİM OLDU’’

Mert bebeğin ilk kez duyma anı, görenlere duygu dolu anlar yaşattı. Bu mutlu anda Mert bebeğin ve ailesinin sevincini paylaşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise şu ifadeleri kullandı; ‘’Bugün mübarek bir gün olan Cuma gününde Mert'imize aldığımız işitme cihazı sayesinde bizleri duydu ve tepkisi ile dünyalar bizim oldu. Mutluyuz. Biz büyük bir aileyiz. İyi günde, kötü günde acıları ve sevinçleri paylaşıyoruz. Kentimizi ve insanımızı seviyoruz.''