Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapaklı ilçesinde gerçekleştirilen yatırım ve projelerin görüşüldüğü değerlendirme toplantısına katıldı.

Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İ. Fevzi Ünal, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Fatih Ünsal, M. Zeki Gürcün, Başkan Danışmanları Şeref Çetin ve Neşat Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Kapaklı Belediyesi yetkilileri ve mahalle muhtarları katıldı. Yatırım ve Değerlendirme toplantısında konuşan Başkan Albayrak, ‘’Önümüzdeki 1.5 yıl Kapaklı’nın yılı olacak’’ dedi.

‘’BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ’’

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’3.5 yıldır Büyükşehir ile koordineli bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bu da çalıştay da geride kalan yatırımlarla ilgili, yani 2017’nin sonu olmak ve 2019’un da başı olmak üzere beraber bir şekilde ‘Neler yapabiliriz Kapaklı’ya?’ bunun üzerine bir toplantı gerçekleşecek. Bu toplantıda başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Kapaklı Belediyesi’ndeki durumu konuşacağız. Tekirdağ bölgesinin hizmetleri artık bir bütün gibi O yüzden beraber değerlendireceğiz, beraber çözeceğiz. Bizim Büyükşehir ile, UKOME Daire Başkanlığı ve diğer İcra Kurulu ile herhangi bir sorunumuz yoktur. Yapacağımız toplantı tamamı ile Kapaklı’nın çıkarlarıyla alakalıdır. Eksik olan konuları masaya yatırarak çözüm noktasında birleşmek üzereyiz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.’’ sözlerini kaydetti.

‘’1 AY İÇERİSİNDE EN BÜYÜK ALTYAPI HAMLESİNİ YAPACAĞIZ’’

Önümüzdeki 1.5 yılın hizmet açısından ‘Kapaklı Yılı’ olacağını ifade eden Albayrak, ‘’Biz 1 Ekim 2017’den sonra Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızdan almış olduğumuz hizmet süresinin 3. yılını doldurmuş olacağız. Halktan aldığımız yetkiler süresince geriye tam 1.5 yıl hizmet süremiz kalmış oluyor. Bugün 6 belediyemiz ile bu çalıştayı yaptık, şuanda da Kapaklı İlçesi ile 7’cisini yapıyoruz. Şimdi burada altını çizerek bir şeyi söylemek istiyorum; 1 Ekim 2017’den sonra yaklaşık olarak 1 yıl boyunca geçen süre ‘Kapaklı Yılı’ olacaktır. 1 yıl boyunca geçen süreyi ben ‘Kapaklı Yılı’ ilan ediyorum. Gerçekten büyükşehir hizmet döneminde rakamsal verileri toplamış olduğumuz zaman çok büyük yatırımları almış oluyoruz. Ama bu da yetmez diyoruz, Allah nasip ederse ilk etapta 1 ay ile 20 gün içerisinde en büyük altyapı hamlesinin temelini atacağız buraya. Bakın seçim var, hiçbir Büyükşehir Belediye Başkanı ya da siyasi böyle bir yatırıma girmez. Altyapı yatırımına girmez. Biz bugün Sayın Başkanımla birlikte oturduk, konuştuk. Her şeye rağmen vatandaşımın 50 yılına hitap edecek altyapıya giriyoruz. Ne olursa olsun bu altyapı hamlesiyle vatandaşımızın ve çocuklarımızın geleceğini planlayacağız. Sayın Başkanımızın talepleri ve 2018 programını konuşacağız. Şunu da bilmenizi istiyorum göreve geldiğimizden bugüne kadar çok büyük çalışmalar yaptık fakat son 1.5 yılda daha aktif olarak hızlı bir çalışma içerisine giriyoruz. Ben bizzat kendi mesaimi sabah 5’ten akşam 5’e çıkardım 1.5 yıl boyunca. Zaman önemli. İnşallah bu zamanı da kullanacağız. ‘’ ifadelerini kullandı.

SARI MİNİBÜSLER KONUSU ÇÖZÜLÜYOR

Ayrıca geçtiğimiz ay Çerkezköy Belediyesi ile Kapaklı arasında sorun yaratan UKOME kararı ve dolmuşların güzergahları hakkında da çalıştaydan önce yetkililerle konuştuğunu ifade eden Albayrak, ‘’Dolmuşlar konusunda bir çalışma yapacağız. Şunu bilmenizi istiyorum, yeni kurulan Büyükşehirlerde, Büyükşehir statüsü gereği Ulaşım Koordinasyon Merkezi olur. Eski belediyelerin, Kaymakamlıkların belirlediği kararların tamamen geçersiz olduğu bir UKOME olur. Büyükşehir’in bu yol kararları tamamen üstüne yıkılıyor bu kurulun. Hükümetin çıkarmış olduğu bir kararname var; dönüşüm, arabaların engellilere uygun olması, engellilere ve yaşlılara bedava vs. bu kararı kapsıyor ve bu karar doğrultusunda dönüşüm gerekiyor. Bugüne kadar ulaşım dairesi olarak her ilçede aynı toplantıyı yapmamıza rağmen Kapaklı dahil dönüşüm sağlanmıyor. Ama bazı Büyükşehirler gelir gelmez kararlarını aldılar fakat burada da bir uyuşmazlık oldu. Biz de minibüs ve dolmuş şoförleri arkadaşlarımızı mağdur etmemek için uyardık. Baktık bununla ilgili bir şey çıkmıyor, kendilerine de söylediğim gibi ‘Büyükşehir olarak koyarım buraya bir sürü otobüs şehir içine de girerim’ diyerek uyardık. Başka türlü olmuyor arkadaşlar. Bu dönüşüm şart. Tabi bunlar da hallolacak. Yakın zamanda sanıyorum 1 ay içerisinde bu olay tamamen çözümlenmiş olacak.’’ dedi.