Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" münasebetiyle Tekirdağ'da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

11 Ocak 2018 Perşembe günü saat 09:30’da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri Tarihi Beşevler'de düzenlenen kahvaltılı programına, Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Basın İlan Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Kemal Özvarlık, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Şeref Çetin, Neşat Erdoğan, Yrd. Doç. İpek Elif Atayman ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

‘’148 GAZETECİ TUTUKLU’’

Düzenlenen kahvaltı programının ilk konuşmacısı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz oldu. Gazetecilerin anlamlı gününü kutlayan Poyraz, ‘’Çalışan Gazeteciler Günü’nde sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Öncelikle gününüzü içtenlikle kutluyorum. Bildiğiniz gibi 50.’sini kutladığımız Çalışan Gazeteciler Günü, 4 Ocak 1961 yılında bir yasanın çıkması üzerine ilan edildi. 10 Ocak’ta bu yasa Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Tabi 212 sayılı yasanın, basın emekçilerine sağladığı bazı haklar ve kazanımlar sağlaması nedeniyle önemli bir yasadır ve daha sonra 1971’deki askeri müdahalelerde erezyona uğramıştır ve gazetecilerden geri alınmıştır. Kamuoyunu sağlıklı bilgilendirmek açısından önemli bir görev üstlenen gazetecilerimiz günümüzde bazı zorluklar çekmektedir. Günümüzde görüşülmesi, konuşulması gereken konulardan biri de basın özgürlüğüdür. Resmi kaynaklara göre 148 gazeteci ve medya mensubu yazdıklarından dolayı, düşündüklerinden dolayı tutukludurlar. ‘’ dedi.

“BİZİM EKSİKLERİMİZ VARDIR”

Düzenlenen programda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da konuştu. Basın mensuplarının anlamlı gününü kutlayan Başkan Albayrak, şunları söyledi; “Tekirdağ’ın 11 ilçesindeki bütün basın mensuplarından özellikle iyi niyet bekliyorum. Açık ve net söylüyorum bizim de eksiklerimiz vardır, bunu inkar etmiyorum. Fakat benim basın mensuplarından özellikle istediğim tek şey tenkit etmeleri, zaten tenkit edilmezse tüm idareciler kral çıplağı oynar. Küsmek darılmak olmaz. Fakat hakaret edersen, bana hakaret etmiş olmazsın. Bu Kadir Albayrak, 251 bin oy almış bir Büyükşehir Belediye Başkanı. Sen o kişiye ‘Kadir Efendi, Kadir Dede’ diye abuk subuk ifadelerle seslenirsen ayıp. Bu insanları mahkemeye de vermiyorum. Bir basın mensubumuzla mahkemelik olmaktan üzüntü duyarım. Bana yakışmaz. Bana gelmiş ‘’FETÖCÜ’’ diyor, yalan. Ben hayatımda FETÖ’yü ne gördüm, ne bilirim. Böyle suçlamalarla karşılaşıyoruz. Fakat bunun dışında noksanlarımızı kabul ediyoruz. Bunun için geçmişteki sıkıntıları da düşünmeyerek sayın basın mensubu arkadaşlarımızla yeni bir yıl içerisinde daha güzel bir şekilde Tekirdağ’ı Türkiye ve dünyaya tanıtmayı umuyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum, hepinize sağlıklı günler diliyorum.’’