AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Metin Akgün, sanayici ve işadamlarının işlerini geliştirmelerinin ülkenin gücüyle alakalı olduğunu belirterek, "Sanayici ve işadamının büyümesini ülkenin büyümesiyle eşdeğer görüyorum.” dedi.

“Sanayici ve işadamı da ülkenin büyümesini kendisinin büyümesiyle eşdeğer görmelidir” şeklinde konuşan Metin Akgün, konuyla ilgili görüşlerini açıklarken şunları söyledi: “Seçimler, sadece birilerinin milletvekili, birilerinin bakan, birilerinin iktidar veya muhalefet olması için yapılmamaktadır. Siyaset hayatın her alanına dokunması gerekir. Hayata dokunmayan siyasetin insana, memlekete ve dünyaya faydası olmaz.”

Sanayici ve işadamlarının, kendilerini ülkenin "gelişme gücü ve istihdam kaynağı" olarak tanımladığına dikkat çeken Metin Akgün, "Şu anda dünyadaki gidişat, devletlerin doğrudan fabrikalar işletmesi ve istihdam oluşturması yönünde değil. Devletler daha çok yatırımı kolaylaştırıcı adımlar atıyor. Devletler; teşvik, organize sanayi bölgesi, serbest bölge gibi farklı uygulamalarla istihdam ve yatırımın önünü açarak ülkenin zenginleşmesini sağlıyor.” diye konuştu.

İSTİKRARI SAVUNMAK ÜLKENİN İSTİKBALİNİ SAVUNMAKTIR
AK Parti Milletvekili Adayı Metin Akgün, hükümetlerin bir görevinin de, yatırım ortamının iyileşmesiyle ilgili adımlar atmak olduğunu belirttiği açıklamasını şöyle tamamladı:

"Hükümetin sanayici ve işadamının işlerini kolaylaştırıcı işler yapması çok önemli. Mesela, devletin kalifiye eleman yetiştirmesi hayati önem taşıyor. Sanayicinin ürettiği ürünlerin, yurt dışı pazar paylarının arttırılması önemli. Bütün bunlar ülkelerin gücüyle alakalı. Ülke ne kadar güçlüyse, sizin ürününüzün arkasında ne kadar duruyorsa, dünyada o kadar itibar görürsünüz. Türkiye Cumhuriyeti tarihine bakıldığında, tek parti iktidarı dönemleri, ülke ekonomisinin ivme kazandığı dönemlerdir. Bu yüzden, sanayici ve işadamlarımız istikrarı savunmalıdır. İstikrarı savunmak siyasi söylemin ötesinde, ülkenin istikbali ve bekasıyla ilgili bir sorumluluktur.”