AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle yayınladığı açıklamada “Türkiye, vatanını sevenler ülkesidir. Türkiye gaziler ve şehitler yurdudur. Gazilik ve şehitlik âşıkların ve cesurların payesidir.” dedi.

“Dünyanın en zor bölgesinde yaşayanlar olarak, son iki yüz yıldır önce Osmanlı Devletimizle sonra da Türkiye Cumhuriyetimizle zor dönemlerimiz oldu.” Şeklinde konuşan Ahmet Akçay açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Osmanlının parçalanması sürecinde Balkan Savaşlarından Çanakkale Savaşlarına, Kurtuluş Savaşından Birinci Dünya Harbine, daha sonra Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekâtı, son dönemde de terör sebebiyle sürekli mücadele halindeyiz. Her aileden gazi ve şehitlerin olduğu bir ülkeyiz biz. Türkiye, vatanını sevenler ülkesidir; insanımız dinini, bayrağını, yurdunu, milletini korumak için çekinmeden canını ortaya kor. Onun için Türkiye gaziler ve şehitler yurdudur.”
GAZİLİK VE ŞEHİTLİK ÂŞIKLARIN VE CESURLARIN PAYESİDİR

“Vatan, millet, inanç uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan gazi ve şehitlerimiz, cesaretin sembolleridir” diyen Ahmet Akçay açıklamasını şöyle tamamladı.

“Torunları olarak, gazi ve şehitlerimiz hepimizin medarı iftiharıdır. Onların ortaya koydukları inanç hepimizi bugünlere ulaştırmıştır. Gazilik ve şehitlik vatanına âşık olanların, inancını ve milletini savunanların erişebileceği bir makamdır. Gazilik ve şehitlik âşıkların ve cesurların payesidir. Gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet anıyor, tüm gazi ve şehit yakınlarını selamlıyorum.”