Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 6. Olağan Kongresi tamamlandı, seçime tek liste ile giren Abdullah Öğe yeniden başkan seçildi.

Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 6. Olağan Kongresi 24 Eylül 2017 Pazar günü Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi. Kongre seçimlerine tek liste ile giren mevcut İlçe Başkanı Abdullah Öğe, başkanlığını sürdürdü. Kongreye Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Mustafa Yel ve Metin Akgün, Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Ak Parti Tekirdağ Eski Milletvekili Ahmet Kambur, İlçe Başkanları, Ak Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Sevgican Aydoğan, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Çamcı, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Aydın, Oda ve Kooperatif Başkanları ve partililer katıldı.

‘’AK PARTİDE SİYASET YAPMAK HERKESE NASİP OLMAZ’’

Kongre’de konuşma yapan Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe Ak Parti’de siyaset yapmanın kendisi için bir onur olduğunun altını çizerek, ‘’Değerli Ak Gönüllü kardeşlerim, bir partide siyaset yapmak kolay olabilir ama Ak Parti’de siyaset yapmak herkese nasip olmaz. Ak Parti’de siyaset yapıp kapı kapı dolaşıp Allah’ın rızasını gözetmek herkese nasip olmaz. Bana bunu nasip eden Allah’a ve bu salondaki bu görevi veren teşkilat mensuplarıma görev veren il başkanıma ve değerli milletvekillerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

‘’HAİNLERİN SEBEP OLDUĞU BİR 15 TEMMUZ GEÇİRDİK’’

Ayrıca konuşmasında göreve geldiklerinden bugüne kadarki süreci anlatan Öğe şunları söyledi; ‘’ 7 Haziran 2014’te Çerkezköy’de 5. Teşkilat Kongremizde göreve geldik. O günden bu güne kadar inanın çok çalıştık. Her zaman daha çok çalışacağız dedik ve il başkanımızın önderliğinde daha çok çalışmaya gayret ettik. Genel ve yerel seçimleri geçirdik, referandum süreçlerini geçirdik ve hainlerin sebep olduğu bir 15 Temmuz geçirdik. Bu süreçte herkesle birlikte kapı kapı dolaşmaya çalıştık. Bu dava sadece seçimlerden ibaret değildir. Değerli arkadaşlar eğer bugün Müslümanlar zulüm altındaysa; Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta, Arakan’da bir kardeşimiz bir eziyet çekiyorsa ve bu duruma bizim vicdanımız sızlıyorsa işte bu, bu davanın değerini belirlemektedir.’’

‘’SERMAYE ALMAYA DEĞİL, SERMAYE VERMEYE GELDİK’’

Konuşmasına birlik ve beraberlik mesajları ile devam eden Öğe, ‘’Çerkezköy’de bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle teşkilatımızın sözü dinlenir bir teşkilat olması için çalışacağız. Bizim bir sermayemiz var o da Ak Parti’nin kurucusu ve lideri, hepimizin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz sermaye almaya değil, sermaye vermeye geldik. Çünkü bu teşkilatlarımızın neferlerinin şahsi hedeflerinin öne çıkmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz. Elimizden geldiği kadar, kanımızın son damlasına kadar çalışacağız. Sizlerden ricam bir olalım, birlikte olalım, beraber olalım bu hayırlı toplumun arasına şeytanın girmesine engel olalım. Çünkü şeytan hayırlı toplulukları sevmez. Şeytanı kovmak için elimizden geleni yapalım. Biz bir olursak kimse bir şey yapamaz.’’ sözlerini kaydetti.

‘’O BELEDİYE BİNASINA MEHTER ÇALARAK GİRECEĞİZ’’

Abdullah Öğe, konuşmasının geri kalanında CHP Çerkezköy yönetimine ve Belediye Başkanı’na seslenerek, ‘’ Biz 2015’te CHP’nin Çerkezköy’deki kongresine katıldık meclis üyelerimizle birlikte. Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanı o kongrede birçok bahane üreterek bir şey yapamadığını, topu aslında bize attığını ifade etti. Kendi yaptıklarını anlatmaktan ziyade bizi konuşuyorlardı. Bizim yaptıklarımızı anlatıyorlardı. Bugün Almanya’nın derdi Tayyip Erdoğan, kendi aralarında propaganda seçip Tayyip Erdoğan’ı kullanıyorlar. Çünkü kendi yaptıkları bir şey yok. O gün o kongrede birçok şeyden bahsetti. Kılıçdaroğlu’nun Belediye Başkanı, 2019’da bu kadrolarla bu belediyeyi alacağız hiç endişen olmasın!’’ dedi.

Ayrıca yerel seçimdeki hedeflerinin Çerkezköy Belediyesi’ni Ak Parti yönetimine geçirmek olduğunu belirten Öğe, ‘’Çerkezköy’den Ayşe Doğan milletvekilimiz oldu. Bu bizim teşkilatlarımızın çalışmasının bir sonucuydu. Çerkezköy’de oy oranımız günden güne arttı. Seçimlerin ardından biz bu seçimleri alacağız 2019’da belediyeyi alacağız dedik. CHP’li Belediye Başkanı şunu dedi ‘’Allah kolaylık versin.’’. Ey Kılıçdaroğlu’nun Belediye Başkanı, sana sesleniyorum. Burada olsan yüzüne de söylerdim. Hiç merak etme, Allah inananlarla çalışanlarla birliktedir. Zannetmeyin ki belediyeyi siz aldınız. Zannetmeyin ki çalıştınız da insanlar size oy verdi. O bir yol kazasıydı. Maalesef bu sonuca biz sebep olduk, bundan ders aldık. Zamanı gelince coşkuyla o belediye binasına Kuran-ı Kerim okuyarak, mehter çalarak gireceğiz.’’ ifadelerini kullandı.

Öğe’den sonra Metin Akgün, Ayşe Doğan, Mustafa Yel ve Cüneyt Yüksel’in de konuşmalarını yapmasının ardından kongre sonlandı.