Kapaklı Halk Eğitim Merkezi’nin yaptığı duyuruya göre Açık Öğretim’e yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri belirlendi.

Ülkemizde binlerce insanın eğitim hayatına devam etmesi için önemli bir sistem olan Açık Öğretim’in yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri açıklandı. Kapaklı Halk Eğitim Merkezi’nin yaptığı duyuruda Lise ve Ortaokul kayıt tarihleri ve sınav zamanları detaylıca açıklanırken, daha önceden kaydı olan vatandaşların ise yapması gerekenler anlatıldı.

SON KAYIT TARİHİ 26 OCAK!

Açık Öğretim’de Ortaokul okuyacaklar için II. Dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 8 - 26 Ocak arası devam edeceği söylenen açıklamada; Açık Öğretim Lise II. Dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin ise 08 - 23 Ocak tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

Ayrıca Açık Öğretim Lise'ye yeni kayıt olacakların; mazeretli olduğu taktirde 24 - 26 Ocak tarihleri arasında da kayıt yapabileceği duyuruldu.

KAYIT YENİLEME ÜCRETİ 30 TL

Kurumdan yapılan açıklamada kayıt yenilemek için Ziraat, Halkbank veya Vakıfbank ATM’lerinden kişinin kendi kimlik numarasını kullanarak 30 TL yatırması halinde kuruma uğramasına gerek olmadığı belirtildi. Kayıt işlemi otomatik yenilenmeyenler ve Ücret Muafiyeti olanların ise mutlaka en yakın Halk Eğitim Merkezi’ne uğranması rica edildi.

Haber: Furkan BOLAT