Her yıl Tekirdağ'dan Çanakkale'ye kadar yürüyen 57. alay gönüllüleri, bu yılda ilçemizde düzenlenen törenle uğurlandı.

57. alay gönüllüleri yürüyüşüne Kapaklı ilçemizden Melikşah Özen, Kamil Urucu, Elmas Tarcan ve Burak Karaman katıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Bakser Öztürk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“ÇANAKKALE ÇOK ÖNEMLİ BİR SAVAŞTIR”

Törende konuşan veli Çeken, “Çanakkale savaşı hem dünya, hem Türkiye tarihinde çok önemli bir savaştır. Bütün dünyaya örnek olmuş bağımsızlık mücadelesidir.  Bu savaşın kazanılmasında 240.000’e yakın şehit verilmiştir. Buradaki her bir neferin bu savaşın kazanılmasında çok büyük emeği vardır. Canlarını, kanlarını vererek bu vatanı kurtarmışlardır. Ayağında postalı olmayan, yiyecek yemeği olmayan, siper kazacak kazması olmayan Türk ordusu Gazi Mustafa Kemal önderliğinde göğsündeki imanla bu bayrak ve millet için savaştı. Bu savaşta 57. Alay Tekirdağ’dan yürüyerek yola çıktı. Kısmen yürüyerek, kısmen deniz yoluyla Gelibolu’ya ulaştı ve savaşta en önde yer aldı.

“AMACIMIZ ÇANAKKALE ZAFERİNİ ANLATMAK”

Gazi Mustafa kemal Atatürk ,’’ Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum.’’ bu cümlesini 57. Alaya söylemiştir. Buradaki 628 askerimiz öleceğini bile bile hatta sabah namazında kendi cenaze namazını kılar gibi ölüme gitmiştir. Her biri bu vatan, şeref ve bayrak için savaşmıştır. Bunların unutulmaması ve gelecek nesillerimize aktarılması gerekmektedir. Bunun için de bizler bir araya geldik 5 yıldır Tekirdağ'dan yola çıkarak Gelibolu'ya yürüyerek gidiyoruz. Amacımız bu anlı şanlı Çanakkale zaferini anlatmak ve öğretmek.

“BU YIL 6.’SI DÜZENLENİYOR”

Başta Tekirdağ valiliğimiz ilçe belediye ve kaymakamlarımızın katkıları var. Her ilçe 3’er tane yürüyüşçü gönderiyor. Namık kemal üniversitesi yürüyüşçü gönderiyor. 13 Mart sabahı valilik önünde saat 09:00’da yapılan törenle yürüyüşçüler yola çıkıyor. İlk olarak İnecik köyüne varıyorlar. Orada sahra çadırlarında konaklıyorlar. Daha sonra yola çıkıp Malkara ya varıyorlar. Malkara'da konaklayıp tekrar yola çıktıklarında Keşan'a varıyorlar ardından Evreşe'ye varıyorlar. Evreşe’de bayan yürüyüşçülerimizi Evreşe Halk Evi'nde misafir ediyor, erkek yürüyüşçülerimiz camii de kalıyorlar. 5. Günün sonunda Evreşe'den yola çıkıp Gelibolu'ya vardıklarında yürüyüş tamamlanmış oluyor. 18 Mart günü Gelibolu da şehitlikte törene katılıyorlar. Bu yıl 6. Yürüyüş düzenleniyor. Geçen senede bizzat ben de katıldım. Bu yıl da kapaklı dan 4 arkadaşımız yürüyüşe katılacak. Hepsi katılmayı çok istediler. Şehitlerimiz adına yürümek ve onları anmak istediler. İnşallah oraya gidip bizler adına şehitlerimize dua edecekler” diye konuştu.

DUALARLA UĞURLANDILAR

Yürüyüşe katılacak olan 4 kişiye Kapaklı Belediye Başkan Vekili Bakser Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan tarafından birer Türk Bayrağı teslim edildi. Çekilen Hatıra fotoğrafının ardından 57. Alay üyeleri, dualar eşliğinde Çanakkale’ye uğurlandı.

57-alay-ugurlama-kapakli3 57-alay-ugurlama-kapakli 57-alay-ugurlama-kapakli1 57-alay-ugurlama-kapakli2