Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik Spor Şube Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 3. Kulüplerarası Yıldızlar serbest güreş şampiyonası Süleymanpaşa İsmet İnönü Spor Salonunda yapıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal işler Daire Başkanı Behçet Atlı, Gençlik Spor Şube Müdürü Abdülkerim Kasap ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Şube Müdürü Sedat Akbıyık ve Hüseyin Pehlivan'ın torunu Sinan Alkaya ile çok sayıda sporseverin izlediği şampiyonada Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Edirne, Sakarya Bursa ve Kocaeli olmak üzere 8 il 16 takımdan toplam 10 sıklette 135 sporcu şampiyon olabilmek için ter döktü.

Nefes kesen müsabakalar sonunda  dereceye giren sporculara, birincilere çeyrek altın ikincilere de gram altın ve madalya verildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak turnuvanın başhakemi Mehmet Soyalp’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Turnuvaya katılan sporculara Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Şampiyonada takım halinde de İstanbul, 1.Tekirdağ 2. Edirne’de 3. oldu.

ALBAYRAK”GÜREŞLER GELENEKSEL HALE GETİRİLDİ”

Hüseyin Pehlivan’ın Tekirdağ için ayrı bir anlamı olduğunu ve onun anısına yapılan bu güreşleri daha ileriye götüreceklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak 3.sü gerçekleştirilen Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Yıldızlar Güreş Şampiyonasının 2018 yılında Güreş Federasyonu tarafından faaliyet takvimine alınarak geleneksel hale getirildiğini söyledi.

Albayrak ayrıca Hüseyin Pehlivan Güreşlerinin Güreş Federasyonu tarafından 2019 yılında da Uluslararası boyuta taşınacağı açıkladı.