Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından 2014 yılında başlatılan "Örnek Gıda İşyeri Belgesi" projesi kapsamında, 2016 yılında belge almaya hak kazanan ve aralarında ÇTSO üyesi firmaların da bulunduğu toplam 28 işletmeye, belgeleri düzenlenen törenle verildi.

ÇTSO’DA TÖREN DÜZENLENDİ
12 Nisan Salı günü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile belge almaya hak kazanan işletmelerin temsilcileri katıldı.

İŞYERLERİ DENETLENDİ
Programın açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, öncelikle katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Çerkezköy’de ilk olarak 2014 yılında, Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen proje ile Türk Gıda Kodeksine göre, asgari teknik ve hijyenik şartları sağlama, üretici ve tüketici menfaatleriyle halk sağlığını koruma konularında farkındalık oluşturduğu tespit edilen işyerlerinin takdir edilmesi gerektiğini düşündüklerini kaydeden Kubilay, “Bu maksatla Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından; İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çerkezköy Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı temsilcilerinden oluşan ‘Gıda İş Yerleri Değerlendirme Komisyonu’ kuruldu. Komisyonumuz tarafından işyerlerinin mevzuatlara uygunluğunun denetim ve kontrolü yapılmıştır” diye konuştu.

28 İŞLETME BELGE ALMAYA HAK KAZANDI
Bu kapsamda, 2014 yılında 11, 2015 yılında 8 işletmenin belgesini aldığını hatırlatan Kubilay, “Bizler, bu yıl daha fazla işletmemizin belge almaya hak kazanmasını istemiştik. Nitekim bu sayı 28’e yükseldi. Tüm işletmelerimizi tebrik ediyorum. Bu sayının önümüzdeki yıl daha da artmasını diliyoruz” dedi. Çalışmalarda emeği geçen tüm isimlere teşekkür eden Kaymakam Kubilay, işletmelerin aynı başarıyı önümüzdeki yılda da göstermesini temenni ederek, “Çocuklarımızın, vatandaşlarımızın sağlığı her şeyin üzerinde. Bu hepimizin geleceği, sağlığımızı ilgilendiren bir konu” diye konuştu.

EĞİTİM VE SAĞLIKTA DA ADIMIZI DUYURMALIYIZ
Çerkezköy Kaymakamı Kubilay, Çerkezköy’ün sağlık ve eğitim alanlarında da öncü olmasını istediklerini vurgularken, ilçenin sağlıklı gıda tüketilen bir merkez olarak bu alanda adını duyurması gerektiğinin altını çizdi. Kubilay son olarak, Çerkezköy TSO’ya katkılarından ötürü teşekkür ederken, belge almaya hak kazanan işletmeleri bir kez daha tebrik etti.

BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ
Kubilay’ın konuşmasının ardından, Örnek Gıda İşyeri Belgesi almaya hak kazanan firmalara belgeleri Kaymakam Kubilay, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve Kurum Müdürleri tarafından takdim edilirken, program hep birlikte çektirilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. 2016 yılında Örnek Gıda İşyeri Belgesi almaya hak kazanan firmalar ise şöyle: Agitoğlu Pasta Cafe, Atatürk İlkokulu Kantini, BSH Ev Aletleri San.Tic A.Ş. Yemekhanesi, Baranoğlu Pastaneleri, Bayramoğulları Pastanesi, Benzin Cafe, Bereket Döner, Çerkezköy Aile Kasabı Mangal Evi, Çerkezköy H.F.Z. Anadolu Lisesi B Blok Kantini, Çerkezköy H.F.Z. Kız Teknik ve Meslek Lisesi Uygulamalı Anasınıfı Yemekhanesi, Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Eğitim Merkezi Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yemekhanesi, Domino’s Pizza, Enesoğlu Pastanesi, Etbeyi Izgara, Faruk Güllüoğlu, Glory Area, Golden Palas Hotel Restaurant, Gülerçin Eğitim Kurumları Okul Yemekhanesi, Gündaş Ekmek ve Unlu Mamuller, Hijyen Et ve Et Ürünleri, Kahve Diyarı, Meşhur Özbalkan Tulumbacısı, Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Yemekhanesi, Özcanlar Tekstil Yemekhanesi, Özel Görür Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Yemekhanesi, Tepe İlkokulu Kantini, Trakyum Restaurant ve Yalı Restaurant.