Bu tarihte Meclis-i Mebusan'da yapılan toplantıda “Dişçi Mektebi” bütçesi onaylanarak imzalanmış ve böylelikle ülkemizde “Dişhekimliğinin Akademik Başlangıcı” karar altına alınmıştı. Tıbbiye'de “Muallimler Meclisinde” başlayan “Dişçi Mektebi” kurulması ile ilgili zorlu toplantılar; Dr. Cemil Paşa (Topuzlu) ve Maarif Nazırı Emrullah Efendi'nin büyük gayretleriyle sonunda meyvesini vermişti.

Buna rağmen mektebin eğitime başlaması için bir yıl geçmesi gerekecekti. “Dişçi Mektebi Muallimler Meclisi “ ilk toplantısını Dr. Cemil Paşa'nın asistanı Halit Şazi Bey (Kösemihal) başkanlığında 28.Ekim.1909 tarihinde yapmış ve ilk ders programı hazırlanarak öğrenci kaydına başlanmasına karar verilmişti.

“Dişçi Mektebinin” ilk muallimleri arasında; Halit Şazi Bey, Terziyan Efendi, Manok Leon Efendi ve Hüseyin Talat Bey bulunmaktaydı. İlk mezunlarını 30.Temmuz.1911'de 43 kişi olarak veren “Dişçi Mektebi” daha sonraları “Diş Tababet Okulu adını alacak, en sonunda da “İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi” olarak anılacaktı.

Yıllar sonra “Türk Diş Hekimleri Birliği” 22 Kasım tarihinin ülkemizde “Diş Hekimliği (Diş Hekimleri)” günü olarak kutlanmasına karar vermiş olup bu tarihin içinde bulunduğu haftada “Diş Hekimliği Haftası” olarak kabul edilmiştir.

Bu günlerde “Diş Hekimliği Fakülteleri” ve “Türk Diş Hekimleri Birliğine” bağlı “Diş Hekimleri Odaları”tarafından çeşitli toplantılar düzenlenerek konuyla ilgili farkındalığın artırılmasına çalışılır.

Diş Hekimi İsmet Yasal
Özel Kapaklı Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği