Kapaklı Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığında gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.

Kapaklı Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 1 Şubat 2018 Perşembe günü saat 14:00’da Bahçeağıl Muhtarlığı’nda toplandı.

‘’112 BİN 269 NÜFUSA ULAŞTIK’’

Meclis gündemine geçilmeden önce Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı konuştu. Başkan Mandalı, “Bildiğiniz üzere bugün ilçemizin TÜİK tarafından yapılan nüfus sayımı açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamada Kapaklımız 1 yıl içerisinde 7 bin üzerinde göç alarak, 112 bin 269 nüfusa ulaşmış olduk.’’ dedi.

‘’YARGIYA İTİRAZ EDECEĞİZ’’

Meclis toplantısından önce düzenlenen Termik Santral bilgilendirme toplantısı hakkında konuşan Mandalı, şunları söyledi; ‘’Ayrıca bugün ÇED tarafından bir Termik Santral toplantısı gerçekleştirildi. Vatandaş buraya Termik Santral istemediğini belirtti. Tabi bu toplantıyı gerçekleştiren Çevre Bakanlığı’ndaki memurlar, ‘Toplantı yapılmıştır vatandaş bilgilendirme istememektedir.’’ diyerek imza almışlar. Biz bununla ilgili önümüzdeki günlerde yargı kurumlarına itirazlarımızı gerçekleştireceğiz.’’

‘’TENCERE TAVA İLE PROVOKE ETMEYE GELMİŞLER’’

Başkan Mandalı’nın ardından Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz söz hakkı istedi. Termik Santral toplantısı hakkında bazı açıklamalarda bulunan Yılmaz, ‘’Değerli Başkanım meclis toplantısına geçmeden önce Termik Santral ile ilgili bir bildirinin açıklandığını belirtti. Nasıl ki biz meclis toplantımızı vatandaş da bilgilensin diye burada yapıyorsak, Çerkezköy’de de Enerji Bakanlığımızın yetkilileri tarafından ilçemize yapılacak Termik Santral hakkında bir bilgilendirme toplantısı tertip edilmiş, vatandaş bilgilendirilmeye çalışılmıştır. Ama maalesef gerek Çorlu’dan, gerek Çerkezköy’den, gerek diğer ilçelerden gelen vatandaşlar bilgilenmek amacıyla değil de adeta tencere tava ile provoke etme amacıyla gelmiş, insanları bilgilendirecek memurların bilgilendirme toplantısını yapmasına müsaade etmemişlerdir.” Diye konuştu.

‘’MİLLİ DUYGULARIMIZ AFRİN İLE KABARDI’’

Başkan Mandalı’nın geçtiğimiz günlerde kamuoyunda tartışmalara yol açan Afrin açıklamalarına da değinen Yılmaz, şunları söyledi; ‘’Tabi Başkanım böyle çıkışları genelde yapıyor. Bugün yine Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin operasyonu başlatmıştır. Ülkemizin sınır tehdidini ortadan kaldırmak, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen iç ve dış kuvvetlere karşı yapılmaya çalışan bu hareketin hem ülkemizi tehdit eden unsurlara karşı, hem de Afrin’de yaşayan, zulme uğrayan insanlara Mehmetçiklerimiz çok önemli bir görevi yerine getirmeye çalışıyor. Ben Türk Silahlı Kuvvetlerimizin çıkmış olduğu çıktığı bu operasyonlarda kendilerine canı gönülden başarılar diliyorum. Bunun istismar edildiği Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda, halkı bilgilendirme toplantısında askerlerimizin başarısının;‘Bir karış toprak mı elde ettik?’ düşüncesiyle kamuoyuna yansıması oldu. Evet bir başarı var. Türkiye sınırını tehdit eden unsurlar ortadan yok edilmeye çalışıyor ve orada zulüm altında olan insanların zulmüne bir son vermek için Türk Silahlı Kuvvetleri orada mücadele veriyor. Ülkemizin önünün açılması için bu harekatlar devam edecek. Yerelde ve genelde bu söylemleri kullanmak doğru değil, kullananları da biz şiddetle kınıyoruz. Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin bir başarısıdır ve hepimizin milli duyguları Afrin ile kabarmıştır, kabarmaya da devam edecektir.’’

‘’HALKI BÖYLE KANDIRAMAZSINIZ’’

Yılmaz’ın sözlerine cevap veren Başkan Mandalı ise sözlerinin çarpıtılarak siyasi malzeme haline getirildiğini savundu. Bu tutumun halkı ayrıştırdığını söyleyen Mandalı, ‘’Nedense arkadaşlar Türk ve Türkçülüğü birbirinden ayırt etmeye çalışıyorlar. Biz Türkiye vatandaşıyız. Dün varsak bugün de birlik ve beraberlik için varız, yarın da olmaya devam edeceğiz. Konuşmamla ilgili Cumhuriyet Savcılığı da incelemesini yapacaktır. Benim ne demek istediğimi gayet iyi biliyorlar. Ben, TSK Zeytin Dalı Harekatını yapmadan önce oradaki askerlerden ziyade vatandaşların yaşadığı duruma değinerek “ vuran da vurulan da Allah Allah diyor” ibaresini kullandım. Arkadaşlar siyasi malzeme yapsınlar diye sanki ben oradaki askerlere atılan mermileri PKK, PYD gibi teröristlerin de “Allah Allah” diyormuş gibiye çekmeye çalışıyorlar. Böyle halkı kandıramazsınız. Ayrıştırmak için uğraş veriyorsunuz. Atalarımız zor şartlarda yurdumuza Türk bayrağını diktiyse, biz de sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Tartışmaların ardından meclisin gündem maddelerine geçildi. Gündemin 3. Maddesi olan, Belediye Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan Fatih Mahallesi 728 ada 33 nolu parsel tamamı 184 metrekarelik arsada bulunan 53 metrekarelik belediye hissenin hissedarına satılması konusu oy birliği ile kabul edilirken, 4. Gündem maddesi olan Kapaklı Atatürk Mahallesi 203 ve 204 nolu parsellere ait 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı değişikliği konusu ise İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5.  Maddesi olan Bahçelievler Mahallesi 1069 ada 19 nolu parsel tamamı 250 metrekare arsada bulunan 3 metrelik belediye hissenin hissedarına satılması ve 6. Maddesi araç ve iş makinesi kiralama hizmeti alımı konulu yazı da oy birliği ile kabul edildi.

PLAN BÜTÇEYE 7 GÜNDEM HAVALE EDİLDİ

7. gündem maddesi olan İsmetpaşa Mahallesi 391 ada 3 nolu 139,98 metrelik arsa vasfındaki taşınmazın satılması konusu ve 8. Gündem maddesi İnönü Mahallesi Yeni Sanayi Caddesi 3. sokakta bulunan 26 nolu bağımsız asma katlı işyerinin satılması konusu plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. 9 ve 10. Gündem maddeleri olan Dolu ve Boş kadro değişikliği ise, oy birliği ile meclis onayından geçti.

Gündemin 11, 12, 13, 14 ve 15. maddeleri ise; İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan yazılar oldu. Müdürlük tarafından sunulan 88 sayılı Şirket Kurulması, 90 sayılı Ek Bütçe, 96 sayılı Aktarma, 97 sayılı Ek Bütçe ve 19 sayılı Amatör sporcuların ödüllendirilmesi yazıları da plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

MANDALI’YA İMZA YETKİSİ VERİLDİ

Meclis gündeminin 16. maddesi olan cadde ve sokaklara isim verilmesi ise imar komisyonuna havale edildi. Atatürk Mahallesi 529 ada 15 nolu parsel tamamı 318 metrekare arsada bulunan 85 metrekarelik belediye hissenin hissedarlarına hisseleri oranında satılması konusu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 18. maddesinde yer alan ortak Hizmet Projesi Geliştirmesi konulu yazıya istinaden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi de oy birliği ile kabul edilirken, Kapaklı Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere bir adet hizmet aracının kiralanması da meclis tarafından oy birliği ile kabul etti.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona ererken, Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. oturumunun 6 Şubat 2018 Salı günü saat 11.00’de Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilmesine karar verildi.

Haber : Furkan BOLAT