Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette ilçe halkının en büyük beklentilerinden bir tanesi olan İlçemize bir hastane kazandırılması isteğine cevap veren Mustafa Yel, “ 2016 yılında bakanlığımızın gündeminde Kapaklı’ya hastane yaptırılması yok. Fakat yine de yapılması için bizler şartları zorlayacağız ve konunun takipçisi olacağız.” Dedi.

2015 KAYIP YIL OLDU

İlçemizin ihtiyaçları ve sorunları ile ilgili Yel ve Doğan’a bilgiler veren İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Yeni genç bir ilçe olan Kapaklımızın birçok ihtiyacı bulunuyor. Ben kapaklı için 2015 yılının bir kayıp yıl olduğunu düşünüyorum. İnşallah 2016 yılında bunu telafi edecek duruma geçeriz” dedi.

DERSLİK AÇIĞIMIZ VAR

İlçemizin özellikle eğitim alanında birçok eksiği olduğunu belirten kaymakam Gürbüz, “Tüm Türkiye genelinde Tekli eğitim sistemine geçilirken, ilçemizdeki derslik açığından dolayı henüz ilçemizde tekli eğitim sistemini sağlayamadık. Bu nedenle Yıldızkent Ortaokulu yanında bulunan arsamıza bir İmam Hatip Lisesi, yine Devlet hastanesi yanında bulunan arsamıza bir Fen Lisesi yapılmasının ilçemizin eğitim çıtasını bir kademe daha yükseltmesi açısından acil ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Birde devam eden inşaatlarımız var. 24 derslikli Ticaret meslek lisemiz şuanda bitti. Yakında geçici kabulünün yapılmasını bekliyoruz.

150 YATAKLI HASTANE İSTİYORUZ

Kapaklı halkının en büyük talepleri olan Hastane ile ilgili de milletvekillerinden destek isteyen kaymakam Gürbüz, “Kapaklı’ya en az 150 yataklı bir hastane kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Geçtiğimiz günlerde de Tekirdağ Valimiz Enver Salihoğlu ilçemize gelerek bazı incelemelerde bulundu. İmar planında sağlık alanı olarak ayrılan alana 150 yataklı bir hastane yapılması ile ilgili isteğimiz karşısında Bakanlık yetkilileri tarafından 75 yataklı olarak yapılmasının daha uygun olacağı belirtildi. Yetkililer hastanenin yapılması halinde personel açığı yüzünden sıkıntılar yaşanacağını belirtirken şuan için sağlık bakanlığında personel açığı yaşandığı ve Hastanenin yapılması halinde gerekli atamaların yapılmasının mümkün olmadığını belirttiler. Bizlerde yeni Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin hizmete açılmasının ardından en azından Ek Hastane Binasının isminin Kapaklı Hastanesi olarak değiştirilmesi teklifinde bulunduk” dedi.

Kaymakam Gürbüz ayrıca mevcut Toplum Sağlığı Merkezi binasının yıkılarak yeniden yapılması gerektiğini belirtti.

SPOR SALONU VE GENÇLİK MERKEZİ YAPILMALI

İlçemizde henüz Gençlik ve Spor Müdürlüğünün kurulmadığını söyleyen kaymakam Gürbüz, “356/1 parselde Kapalı Spor Salonu ve gençlik Merkezi yapılmasını istiyoruz. İlçemize noter kazandırmak için yapmış olduğumuz girişimler sonucunda Adalet Bakanlığından onay aldık. Tapu müdürlüğümüzde personel eksikliği dolayısıyla sorunlar yaşıyoruz.  Yılda 7.500 yevmiye yapılması gerekirken, şuan 15000 yevmiye işlemi yapılıyor.

GÜRBÜZ’ÜN HİZMETLERİNDEN MEMNUNUZ

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün Kapaklı’daki hizmetlerinden memnun olduklarını söyleyen Mustafa Yel, “2016 yılında personel yetersizliği nedeniyle Kapaklı’da bir hastane yapılması düşünülmüyor. Ayrıca Sağlık bakanı ile yaptığımız görüşmelerde yapımı devam eden yeni Çerkezköy Devlet Hastanesi dolayısıyla bu konuya sıcak bakılmıyor. Fakat yine de yapılması için bizler şartları zorlayacağız ve konunun takipçisi olacağız. Halkımızın beklentilerini en kısa zamanda karşılamaya çalışacağız.

BAŞBAKANIMIZI BÖLGEYE DAVET ETTİK

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bölgeye davet ettiğini söyleyen Mustafa Yel, “Başbakanımızı bazı açılışlar için bölgemize davet ettik. İnşallah ziyaretinde teşkilatlarımızı iyi hazırlayarak bölgemizin isteklerini en iyi şekilde anlatma fırsatı buluruz. “ dedi.

Diğer bölgelerde devletin yanı sıra iş adamlarının da birçok okul ve derslik yaptırdığını söyleyen Yel, “ Maalesef Tekirdağ ve Trakya bölgemizde durum böyle değil. Bölgemizdeki yatırımcıların birçoğu dışardan geldiği için okulları kendi memleketlerine yapıyorlar. Kapaklı’da da iş adamlarımızla iyi ilişkiler kurarak derslik açığımızı kapatabiliriz.” Diye konuştu.

DSC_0035 DSC_0042 DSC_0046