31 Mart 2019 tarihinde ülke genelinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne gidilecek. Yerel seçimlere kısa bir süre kala Kapaklı’da da siyaset ısınmaya başladı. 3 dönemdir Kapaklı Belediye Başkanlığı görevinde bulunan İrfan Mandalı, yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı oldu. 15 yıldır görevde bulunan Başkan İrfan Mandalı, bir 5 yıl daha görev yapmak için vatandaşların karşısına çıkacak.

AK Parti’de ise yerel seçimlere 69 gün kala henüz aday açıklanmadı. Malum Milliyetçi Hareket Partisi ile yürütülen ittifak görüşmeleri kapsamında Kapaklı’da MHP’nin mi yoksa AK Parti’nin mi adayı gösterilecek henüz netlik kazanmadı. Siyasi kulislerden gelen bilgilere göre, MHP Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinden birinde kendi adayını göstermek istiyor. Bu belirsizliğin önümüzdeki günlerde sona ermesi beklenirken, MHP’den bir aday adayı var. O isim Çerkezköy Adliyesi’nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Erbay Bekiroğlu.

Ak Parti’de ise Ömer Karadeniz, Hasan Acar, Akın Yılmaz, Mustafa Çetin, Ali Aras, Mutlu Canbaz, Recep Biyik, Ercan Üçel, Özkan Yücel, Ali Büyükikiz, Ramazan Kuru, Erdoğan Karabulut ve Şakir Demirel Belediye Başkan Aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Bu 13 isimden Ercan Üçel AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı olarak atanınca bu sayı 12’ye düştü. AK Parti cephesinde kamuoyunda aday olarak öne çıkan isimler Akın Yılmaz, Mutlu Canbaz ve Mustafa Çetin olurken, vatandaşların en çok güvendiği ve Başkan İrfan Mandalı’yı zorlayacak isim olarak gördüğü Akın Yılmaz, Ak Parti’nin Tekirdağ’da uyguladığı ‘Yerli Aday’ kriterine takılarak saf dışı kalacak gibi görünüyor. Diğer aday adaylarından Mutlu Canbaz ise kamuoyunda çok tanınan bir isim değil bu nedenle aday gösterilmesi halinde İrfan Mandalı’nın seçimleri açık ara önde bitireceği konuşuluyor.

Kamuoyunda ismi en çok zikredilen bir diğer isim olan Mustafa Çetin ise gerek teşkilat gerekse bazı aday adayları ile arasının mesafeli olması nedeniyle eski gücünden uzak bir görüntü çiziyor. 2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Ömer Karadeniz’in listesinde 1. sıradan meclise giren Mustafa Çetin, o dönemde ‘seçimlerde yeterince çalışmadığı ve karşı adaya destek verdiği’ iddiasıyla Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz ile bir sürtüşme yaşamıştı.

Kamuoyunda bu 3 adayın dışında 2014 yılında sürpriz bir şekilde AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı olan Ömer Karadeniz’in yeniden aday gösterilebileceği konuşulurken, AK Parti Kapaklı eski İlçe Başkanı Salih Bezgin’in ismi de son günlerde aday olarak zikrediliyor.

Partiler arası yapılacak olan ittifak nedeniyle İYİ Parti’nin de Kapaklı’dan aday çıkarmayacağı ve AK Parti’de yaşanan gelişmelere bakıldığında, mevcut başkan İrfan Mandalı’nın önümüzdeki yerel seçimlerin favori adayı olduğu görülüyor.

Yerel seçimler öncesinde AK Parti cephesi, genel seçimlerde alınan oy sayısına güvense de yerelde bu başarı bir türlü yakalanamıyor. Bu başarısızlığın nedeni ise AK Parti’nin Kapaklı’da iyi bir kadro ile sahaya inmemesi olarak gösteriliyor. Mevcut isimlerin artık yüzü eskiyen, yıpranan isimler olduğunu ve beklentileri karşılayamayacağını düşünen birçok AK Partili seçmen, bu dönemden de oldukça ümitsiz. 2014 yerel seçimleri sonrasında Salih Bezgin başkanlığında Kapaklı’da yeni bir oluşuma giren AK Parti, istenileni bir türlü başaramazken, tam tersi küskünler ordusu yarattı. Gerek Sivil Toplum kuruluşları gerekse parti tabanı ile yıldızı bir türlü barışmayan Salih Bezgin yönetimi, İrfan Mandalı için bulunmaz bir nimetti. Başkan İrfan Mandalı da bu nimetten oldukça faydalandı.

AK Parti’de yaşananlar karşısında zaman zaman bizlerde gazetemiz aracılığıyla AK Partili dostlarımıza uyarılarda bulunduk. Bu kadrolarla 2019 yerel seçimlerine girilmesi halinde başarının hayalden öteye gidemeyeceğini belirttik. Ama bu süre zarfında AK parti cephesinde değişen bir şey olmadı. Tüm tartışmalara rağmen seçim kapıya gelinceye kadar Salih Bezgin yönetimi göreve devam etti. Seçim yaklaştı, Belediye başkan aday adaylığı için Salih Bezgin görevinden istifa etti. Ardında köklerinden kopmuş, dağılmış bir teşkilat, küstürülmüş yüzlerce AK Partili bıraktı.

Sözlerime son verirken bazıları bize yine kızacak, darılacak gücenecek ama Görünen köy kılavuz istemez. Bunca hataya rağmen AK Parti’nin Kapaklı’da tek bir şansı var. O da Akın Yılmaz. Onun da ‘Yerli Aday’ kriterine takılacağını düşünürsek, şimdiden AK Partili dostlarımıza geçmiş olsun. Yerel seçimlere 3-0 önde giren Başkan İrfan Mandalı’ya ise 4. Dönemi hayırlı olsun.