Külünkçüler

Teröristbaşı Fetö 28 Ekim 2018’de yaptığı ve 29 Ekim 2018 tarihinde, yani Cumhuriyet Bayramı gibi özel anlamı olan bir günde, terör örgütünün yayın organlarından herkul.org’da yayımlanan konuşmasında şunları söyledi: 
“…İnsanın ağrına gidebilecek, zor üstesinden gelebileceği, biraz da cismaniyet ve belki nefsi itibariyle böyle hor karşılayacağı şeylerle kuşatılmıştır. Biraz dikenler vardır o yolda. Dolayısı ile de bazen insan balyoz yiyebilir, bazen bir KÜLÜNK başından yiyebilir, bazen sinesine bir mızrak saplanabilir, Hazreti Hamza’nın sinesine saplandığı gibi. Ama neticede varacağı yer, sevdalı olduğu yer, sevdalıların yeri. Ora olduğuna göre, ora hep gözünün önünde tüllenince, hani bilmem deniyor musunuz, bazen böyle gözünüzü yumup “Allahümme ecirni minen-nar” derken mağmalar gibi böyle cehennem ateşlerinin fışkırdığı hayal dünyanızı gözünüzün önüne getiriyor, ‘Allahümme ecirni minen-nar’…

Balyozculara karşı, KÜLÜNKÇÜLERE karşı, sürekli sizin üzerinize mızraklarla sizi zindanlara atanlara karşı, gelenlere karşı, sizi şâki bir şebeke gibi görenlere karşı siz de ‘hakkımı helal ettim’ demeye kendinizi hazırlayın. Efendim, bu yiğitçe bir şey olacak, babayiğitçe bir şey olacak. Şimdi kıskaçlarına düşmemeye bence bakmak lazım, onun çarelerini araştırmak lazım, o mevzuda stratejiler oluşturmak lazım. Ama aştı sizi her şey, geldi çattı size her şey, o zaman da bence affa kendinizi hazırlayın. Çünkü insanca tavrın gereği budur. Elâlem insanca tavır yapmıyor…”

Konuşma esnasında teröristbaşı Külünkçüler derken ellerini kollarını kaldırarak, kaşını gözünü pörtleterek öylesine bir heyecana kapılıyor ki aklı başında her insan o Külünkçüler kelimesinin özellikle seçildiğini, bu suretle bazı gerçek şahısların kastedildiğini anlamıştır.
Neyse ki bu satırları yazan gariban kardeşiniz, işte o Külünkçülerin kim olduğunu çok iyi biliyor, konuya Fransız değil.

Esasında yazımda Fettoş gibi pespaye birinin abuk subuk konuşmalarını çözümlemek gibi bir niyetim yok. Ancak konu önemli olduğu için teröristbaşının mesaj içerikli beyanlarından yola çıkarak bazı noktaları aydınlatmam gerekiyor.

Konuşmada “bazen insan balyoz (!) yiyebilir, külünk (!) yiyebilir” derken ‘külünk’ten kastedilen bir defa Ak Parti’den üç dönem İstanbul milletvekilliği yapmış olan değerli büyüğümüz Metin Külünk’tür. Sayın Külünk’ün bir özelliği vardır; FETÖ ve avânesine karşı sadece Türkiye’de değil tüm dünyada cansiperane savaş vermekte, sürekli söyleşiler yapmakta, programlara katılmakta ve bizler gibi FETÖ ile savaşan naçizane kimselere kol kanat germektedir (Allah razı olsun). Sayın Külünk, FETÖ mücadelesinde etkisi yurt dışına taşmış, taştıkça göze batmış önemli bir kimsedir. Örneğin Alman medyası tarafından hedef gösterildiği bir vakıa hakkında kaleme aldığımız okkalı yazıyı internetten bulup okuyabilirsiniz. Son olarak da FETÖ ile Sivil Mücadele Platformumuzun (TAY-DER) İzmir’de düzenlediği konferansa katılarak değerli desteklerini bizden esirgememişlerdi. 

Külünk’ün kim olduğunu ve neden FETÖ tarafından hedef gösterildiğini sanırım anlatabilmişimdir. Gelelim Külünkçülere… Külünk’ten kasıt Metin Külünk olduğuna göre Külünkçülerden kasıt da Metin Külünk’ü destekleyen, FETÖ konusunda Metin Külünk ile aynı düşünce yapısına sahip olan, FETÖ’nün şerrine karşı Metin Külünk ile ortak hareket eden kimselerdir. Bu kimselerin sayısı belki milyonlara ulaşır ama hiç şüphesiz ki özellikle ön plana çıkan bazı şahsiyetler vardır.
Külünk’ü ve Külünkçüleri anlattıktan sonra teröristbaşının verdiği mesajı da doğru anlamak ve ona göre pozisyon almak gerektiğini belirtmek isterim.

Teröristbaşı, Cumhuriyet Bayramı’nda yayınlanan mesajında “Külünkçüleri affedin” derken, bayrama da hazır olun diyor. Bayrama hazır olun derken de bunu bir af olayına bağlıyor ve o af günü geldiği zaman iktidarda kendilerinin olacağını ima ediyor.  Tabii burada her zamanki gibi kendi militanlarına yeni bir umut ışığı yakmakta, bir başka anlatımla da militanlarının ağızlarına bir parmak bal sürmektedir. Teröristbaşının diğer bütün konuşmaları gibi bu konuşmanın da büyük çoğunluğu fasa fisodur. Ancak geride kalan küçük kısımdan da en doğru mesajı çıkarmak durumundayız.

Konuşmada bir defa Sayın Külünk ve çevresindeki vatansever kitle hedef gösterilmektedir. Buna şüphe yok. Çünkü FETÖ’ye karşı en samimi ve en yırtıcı mücadeleyi verenler bu ekiptir. Hamdolsun ki biz de TAY-DER olarak söz konusu ekibe dâhiliz ve bunla gurur duyuyoruz. 

Şu kadarını söyleyeyim ki Fetullahçı Terör Örgütü ile Sivil Mücadele Platformu olarak ne teröristbaşı Fetö’yü, ne de onun sümsük militanlarını asla sevmeyeceğiz. Nefretimiz rahmani, mücadelemiz mübarektir.

Tüm KÜLÜNKÇÜ dostlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum.

Muhammed GÖMÜK
Tay-Der Genel Başkanı
30/10/2018