Bildiğiniz gibi dün bütün partiler 27. Dönem Milletvekili Adaylarını seçim kuruluna verdi. Haberini de girdik, okumuşsunuzdur. Lakin dünden listelerdeki isimlere bakıyorum, bakıyorum, bir daha bakıyorum... Yok. Çıkaramıyorum. İsimlere aşinayım lakin, bir gazeteci olarak istisnalar hariç bu yüzleri neredeyse hiç görmedim!

Ayrıca listede dikkatimi çeken bir unsur oldu, her partinin listelerinde neredeyse ilk 3 tamamen merkezden. Yahu bu ilçelerin kıymeti harbiyesi yok mu? Hele hele referandum seçimlerinde Kapaklı’dan %52 Evet oyu almış Ak Parti’nin Kapaklı’dan bir vekil adayı çıkaraması ne demek? Kapaklı’da nitelikli insan mı yok? Var olanı halk gördüğü için akla gelen diğer bir soru; Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözünde Kapaklı’yı değerli kılamıyor mu? Meçhul…

Tabi bu durum için ‘‘Erdoğan Tekirdağ’ı gözden çıkarmış’’ diyen de var, ‘’Reis’i yanıltmışlar’’ diyen de. Konuya pek vakıf olmadığım için bu hususta konuşamayacağım. İsteyen istediğine inansın...

Tabi ben listedeki isimleri eleştirmekle mükellef ve kalifiye bir kişi değilim. Listeleri eleştirmek, işini bilenin yapacağı iş olsun. Ben genç bir seçmenim ve bunun üzerine konuşacağım. 

Biliyorsunuz istatistiklere göre genç nüfus, yaşlı nüfus sayısını geçiyor yavaş yavaş. Yani Ulu Önder Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözü yerini buluyor. Ülkenin kaderini belirleyecek ciddi bir oy potansiyeli 18 – 30 yaş aralığında. Bu vekil adaylarımız bizi de ikna etmeli, bizi de temsil etmeli. Peki ediyorlar mı? Ne anlatacaklar merak ediyorum, merakla da bekliyorum. 

Kadınların, gençlerin, işçilerin, kısacası halkın neredeyse hiç görmediği insanları seçeceğiz. Anladığım kadarıyla Genel Merkezler ‘Biz kimi istersek MİLLETvekili olarak onu seçeceksiniz’ demişler. Halkın görüşü alınmamış. 

Yani halk ne görmüş, ne duymuş, ne seçmiş.
Bu seçim de böyle bitmiş!