Kapaklı Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2. Olağan Kongresi Pazar Günü Dernek Lokalinde Gerçekleştirildi.
Pazar günü saat 18:00’de dernek lokalinden gerçekleştirilen kongrede, 2 adayın yarıştığı başkanlık seçimlerinde başkanlığa Rasim Yeşilova seçildi.
“FAALİYET RAPORU İBRA EDİLDİ”
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre, divanın oluşturulmasıyla devam etti. Divan Başkanlığı’na İrfan Demir seçilirken, divan katipliğine Erol Buz ve İbrahim Aktürk seçildi. Yönetim kurulu faaliyet raporunun okunup onaylanmasının ardından Denetim kurulu raporu görüşülerek ibra edildi.
“DERNEKLER SİYASETTEN UZAK DURMALI”
Dernek Başkanlığı seçimlerine geçmeden önce konuşma yapan mevcut dernek Başkanı Adem Çil, kısa süre görevde kalmalarına rağmen önemli işlere imza attıklarını söyledi. Önceliklerinin Kapaklı’da yaşayan Vezirköprülü hemşerilerinin birlik ve beraberliklerini sağlamak olduğunu kaydeden ÇİL, “Göreve geldiğimiz günde söylediğimiz gibi önceliğimiz birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek olmalı. Derneklerde birlik ve beraberliğe zarar verecek şeylerin başında siyasete bulaşmak gelmektedir. Bu yüzden dernekler siyasetten uzak kalmalı” dedi.
Konuşmaların ardından Yönetim kurulu ve Denetim kurulu üyelerinin seçimine geçildi. 59 geçerli oyun kullanıldığı seçimlerde, 38 oy alan Rasim Yeşilova başkanlığa seçilirken, Adem Çil ise 21 oy aldı.
“SEÇİM YAPMAYI ÖĞRENMEMİZ LAZIM”
Seçimlerin arından yeni başkan ve yönetimini tebrik eden Çil, Derneklerin seçim yapmaktan çekinmemesi gerektiğini söyledi. Sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı duyması gerektiğini söyleyen Çil, “Güzel bir seçimi geride bıraktık. Artık derneklerimizin seçim yapmaktan çekinmemesi, seçim yapmayı öğrenmesi lazım, sandıktan çıkan sonuca da herkesin saygı duyması gerekir. Biz dün olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek ve derneğimizi iyi yerlere getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Derneğimiz ve bölgemiz adına olumlu olan her projenin destekçisi olacağımıza söz veriyor, Yeni başkan ve yönetimine başarılar diliyorum. “ diye konuştu.