Örf, adet, gelenek, görenekler her bölgede yaşayan toplumların geçmişten günümüze kadar süregelen uyguladıkları, sosyal faliyetlerdir.

Her bölgede bu uygulamalar, farklı özelliklerde olabiliyor. Düğün, nişan, kına, nikah, gelin alma gibi gelenek görenekler, toplumların zenginlikleridir.

Düğünler TV, Radyo, internet, hatta elektrik olmadığı zamanlarda atalarımıza kimi kırk gün kırk gece, kimi zamanda bir ay süren eğlencelermiş.

Kapaklı’da son beş yıla kadar, daha çok meydanlarda çay bahçeleri halkın tercihi olurken, Çerkezköy’de düğün salonları halkın birinci tercihi oluyor.

Son beş yılda Kapaklı’da sayısı çoğalan düğün salonları, Kapaklı halkının tercihini değiştirmeye başladı.

Düğün salonunun genişliği, dekoru, ışıklandırması, orkestrası, oyun alanı, personeli ve yönetimi salonun kalitesi ve müşteri memnuniyeti açısından çok önemlidir.

İnsanların ömründe bir defa yaşayacağı özel günlerin rezil olmaması, güzel bir anı bırakılması açısından düğün salonlarının kalitesi, çok önemlidir.

Rütübetli, nemli, yetersiz ışıklı, akustik olmayan ses sistemi, asık suratlı personel, Kapaklı içi ve dışından gelen misafirlere karşı, hem düğün salonunu, hem de Kapaklı’nın imajını zedelemektedir. İnsanlar mutlu günlerini güzel anılara çevirmek isterler. İnsanlar, nemli ortamda hasta olmak, kötü ses sistemleriyle kulak sağlığını bozmak istemezler. Ucuz meyve suları ve pastalar ise tam bir rezillik, yüklü miktarda ücret alan salonlarda bile ucuz kalitesi düşük yiyecek ve içeceklerin olması sektördeki işletmecilerin kalitesizliğini, ortaya koyuyor.

Ne iş yapılırsa yapılsın, işin hakkını vermek gerekir. İşin hakkı verilmiyorsa o işi bıraknak, en doğrusudur.

Düğün yapacak müşteriler fiyatlardan önce salonları gezip, verilen hizmete göre karar vermeliler. Aksi halde hem düğün yapacakların kendileri, hem de aileler misafirlere karşı, düğün sonu yüzünden mahçup olurlar.

Kapaklı’da iyi hizmet veren düğün salonları da var. Hepsinin iyi seviyeye gelmesi gerekiyor. Bunun için halkında bilinçli davranması çok önemlidir.

Seçici olmak ve hizmetin kalitesine göre ödeme yapmak en mantıklı olanıdır. Şimdiden bu sezon düğün yapacaklara mutluluklar ve iyi eğlenceler dilerim.