Kapaklı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Mardin Kızıltepe’ye atanan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer onuruna veda yemeği düzenledi. Düzenlenen yemek programında duygu dolu sözler sarfeden Kaymakam Yüzer, '' Bu güzel mesleğin de bir kötü yanı var, o da bu vedalar. Sizin gibi güzel dostlar ediniyoruz, bir ilçeye gönlümüzü ve sevgimizi katıyoruz fakat en nihayetinde o değişmez kader bir gün gelip çatıyor.  Ben yaklaşık 20 ay Kapaklı’da çalıştım, gönül isterdi ki daha uzun olsun fakat 20 ay da olsa 5 yıl da olsa en nihayetinde bir ayrılık olacaktı.'' dedi.

6 Eylül Perşembe günü saat 19:30’da Mandalı Restoran'da düzenlenen akşam yemeğine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı OSB Müdürü Mehmet Hızlı, Kapaklı OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Erkan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Kapaklı OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve kurum amirleri katılım gösterdi.

‘’BİZ KAYMAKAM BEYİMİZİ ÇOK SEVDİK’’

Düzenlenen akşam yemeği sonrası Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan konuşma yaptı. Kaymakam Yüzer’in gidişinden üzüntü duyduklarını dile getiren Erkan, ‘’Bu yemeğimizi Kaymakam Bey’e veda yemeği olarak düzenledik ama, biz Kaymakam Beyimizi çok sevdik ve veda etmek istemiyoruz. Keşke elimizde imkan olsa da sizleri göndermesek. Hem ilçemiz için, hem de organize sanayi bölgemizin biraz daha ileri gitmesi için hizmet eden Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz.’’ dedi. 

‘’BU MESLEĞİN TEK KÖTÜ YANI VEDALAR’’

Erkan’ın konuşmalarının ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de bir konuşma gerçekleştirdi.  Kaymakam Yüzer, ‘’Bu akşam gelerek beni onurlandırdığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bizim mesleğimiz çok güzel bir meslek. Ben bir işçi çocuğu olarak 20’li yaşlarda bir ilçenin mülki amiri olarak o ilçeyi yönetme şansına sahip oldum. Bu meslek sayesinde yurdumuzun çok değişik yörelerine gidip oraları tanıma fırsatı bulduk, çok değişik kültürleri öğrendik ve çok değerli dostlar edindik. Fakat bu güzel mesleğin de bir kötü yanı var, o da bu vedalar. Sizin gibi güzel dostlar ediniyoruz, bir ilçeye gönlümüzü ve sevgimizi katıyoruz fakat en nihayetinde o değişmez kader bir gün gelip çatıyor.  Ben yaklaşık 20 ay Kapaklı’da çalıştım, gönül isterdi ki daha uzun olsun fakat 20 ay da olsa 5 yıl da olsa en nihayetinde bir ayrılık olacaktı. Burada çalıştığım müddetçe bizlerden desteğini esirgemeyen çok kıymetli mesai arkadaşlarıma, siyasi parti yöneticilerine, muhtarlarımıza, sivil toplum örgütü yöneticilerimize çok çok teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

‘’KAPAKLI OSB KAPAKLI İÇİN ÖNEMLİ’’

Aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanlığını da yaptığı Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi hakkında konuşan Yüzer, ‘’Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Kapaklı için çok önemli. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olmasa, Çerkezköy değer kaybederdi. Aynı şey Kapaklı OSB için de geçerli. Ben Organize Sanayi Kurulumuzun çok kıymetli müteşebbis üyelerine çok teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Son olarak helallik isteyen Kaymakam Yüzer, ‘’Kapaklı, benim Ankara’nın batısındaki ilk tayin yerim burasıydı. O da kısa sürdü ve buranın 1560 km uzağına gönderildim. Devletim bana nerede görev verirse orada çalışmak durumundayım. Beni bu yüzden affedin, bu konu da benim zaafım; devletim bana ‘Burada çalışacaksın’ dediği zaman hayır diyemedim. Hakkınızı helal edin.’’ dedi. Yüzer’in duygu yüklü sözlerinin ardından, eşi Filiz Yüzer gözyaşlarına hakim olamadı.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Kapaklı OSB Müdürü Mehmet Hızlı ve Kapaklı OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Erkan, Kaymakam Yüzer’e plaket takdim etti.