Kapaklı Gazetesi - CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Yılmaz, ‘’Emekçilerimize, vatandaşlarımıza sağlıklı, nice bayramlar diliyoruz. Yaşasın 1 Mayıs!’’ dedi.

Özellikle işçilerin yoğunlukla yaşadığı Kapaklı’da tüm emekçilerin gününü kutlayan Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi; ‘’Emeğin başkenti Kapaklımızda yaşayan, çalışan, hayatını sürdüren tüm emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun! Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar. Üretim bir millet için en büyük güçtür. Ekonomik bağımsızlık ancak ve ancak üreterek mümkündür. Bu anlamda üretimin öz gücü emekçiler, işçiler, toplumumuzun temel direğidir.

1 Mayıs İşçi Bayramı, emekçinin sesinin yankılandığı sokaklarıyla ve meydanlarıyla sembolleşmiştir. Fakat günümüzde siyasi iktidar, emekçinin alın terini döktüğü fabrikadan veya iş yerinden, yılda bir gün çıkıp, özgürce haykırmasına, dayanışmasına, bir araya gelmesine tahammülsüz bir şekilde yaklaşmış ve yıllarca bu sembol mekânlar, işçilerin dayanışmasından mahrum kalmıştır. Oysa demokrasinin olmazsa olmazı, her bireyin kendisini özgürce ifade edebilmesidir. Siyasi iktidar aynı zamanda işçiyi enflasyona yedirmiş, partimizin çabalarıyla biraz olsun canlanan asgari ücret, bugün itibariyle halen işçinin emeğinin karşılığını bulmamış, yoksulluk sınırının altında kalmış, iktidar emekçiye olan borcunu ödememiştir. Diğer yandan siyasi iktidarın hesapsız harcamaları ve hesapsız bütçe yönetimi, işsizliği giderek arttırmaktadır. Son rakamlara göre ülkemizde yaklaşık %14 oranında işsizlik söz konusudur. Bu oran gençler arasında ise %25’in üzerindedir.

Hali hazırda milletçe mücadele ettiğimiz covid-19 salgını da kitlesel 1 Mayıs kutlamalarına engeldir. Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz sağlık ve salgınla mücadele için, tüm vatandaşlarımızı, ilgili kurumların uyarılarına, önlemlerine, tavsiyelerine uymaya davet ediyoruz. Sanayici ve iş adamlarımızı da muhakkak iş yerlerinde gerekli önlemleri almaya, sosyal mesafeyi sağlamaya, mümkün olduğunca esnek ve evden çalıştırmaya çağırıyoruz. Siyasi iktidar bu konuda işçiyi ve işvereni, faizli kredilerle değil, geri ödemesiz yardımlarla, teşviklerle, vergi ve sigorta indirimleriyle, karşılıksız sosyal yardımlarla desteklemelidir. Ücretsiz izne çıkarılan işçiler için açıklanan günlük 39 TL ücretsiz izin ödeneği, işçiyi ve emekçiyi açlığa mahkûm etmektir. Unutulmasın ki, hiçbir şey yokmuş gibi emekçisinin sağlığını tehlikeye atan ve zor gününde geçimini temin edemeyen bir iktidar, yarın tüm vicdanlarda mahkûm olmaya adaydır.

Bu düşüncelerle, 1 Mayıs İşçi Bayramı- Emek ve Dayanışma Günümüzü kutluyor, emeğin başkenti Kapaklılı hemşerilerimize, emekçilerimize, vatandaşlarımıza sağlıklı, nice bayramlar diliyoruz. Yaşasın 1 Mayıs!’’