Kapaklı Gazetesi - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 101. Yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlayan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, ‘’ Tüm Kapaklılı hemşerilerimizi, 19 Mayıs Salı günü saat 18:00-18:30 arasında ilçemizde olacak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bando takımını evlerinin balkonlarından şanlı Türk Bayraklarımızı dalgalandırarak izlemeye, saat 19:19’da ise İstiklal Marşını hep birlikte okumaya davet ediyorum.’’ dedi.

Mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasının tarihsel önemine değinen İlçe Başkanı Yılmaz, şunları söyledi; ‘’101 yıl önce İstanbul’un Galata rıhtımından kalkan ve “dünyanın en ağır yüklerinden birini taşıyan” Bandırma vapuru Samsun’a varmış, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, giderek tüm milletimize yayılan kurtuluş ateşini yakmış ve o ateş büyüyerek milletimizin kaderini değiştirmiştir. Bu yüzden 19 Mayıs, hep O’nun ismiyle ve mücadele azmiyle anılacak, milletimiz bu büyük günden aldığı gücü daima muhafaza edecektir. Vatanımız emperyalistlerin işgali altındayken, milletimizin kaderini omuzlarına yükleyen Atatürk, tüm dünyada emsali görülmemiş bir kurtuluş mücadelesini başlatmış ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinde yanan çoban ateşlerini, batılı emperyalistler ve yerli işbirlikçilerinin tüm engellemelerine rağmen, çok büyük zorluklarla bir araya getirmiş, emsali görülmeyecek liderlikle her zaman en önde, en ön safta kurtuluş mücadelemizi zafere götürmüştür.’’

‘’TÜM KAPAKLILILARI DAVET EDİYORUM’’

Son olarak tüm vatandaşların ulusal bayramını kutlayan Yılmaz, ‘’19 Mayıs, 101 yıldır olduğu gibi, Türk Milleti için ebedi önderini anma, anlama, tanıma, günü olduğu gibi, Atamızın gençliğe hitabında belirttiği gibi, “dahili ve harici bedhahların” hiçbir zaman kazanamayacaklarını, başarılı olmayacaklarını hatırladıkları ve anladıkları gün olarak kalacaktır. Türk milleti, başta Türk Gençliği olmak üzere, vatanımızı parsel parsel paylaşmaya cüret eden emperyalistleri defetmenin neticesinde bin bir zorlukla kurulan Cumhuriyetimizi ilelebet koruyacak, dahili ve harici bedhahların karşısında dimdik duracaktır. Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı coşkuyla kutluyor, ebedi önderimiz ve başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, Cumhuriyeti ve bağımsızlığımızı koruma kararlığımızı bu vesileyle bir kez daha açık ve net bir şekilde tüm dünyaya haykırıyoruz. Tüm Kapaklılı hemşerilerimizi, 19 Mayıs Salı günü saat 18:00-18:30 arasında ilçemizde olacak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bando takımını evlerinin balkonlarından şanlı Türk Bayraklarımızı dalgalandırarak izlemeye, saat 19:19’da ise İstiklal Marşını hep birlikte okumaya davet ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.