Kapaklı Gazetesi - Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, “Atamızın 6 ilkesi her zaman yolumuzu aydınlatacaktır.” dedi.

Egemenlik mücadelesinin Cumhuriyet’in ilanı ile taçlandığını belirten Yılmaz, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyetimizin kökleri, tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik temeline dayanmaktadır. Vatanın h er yanından Ankara'ya gelerek, büyük millet meclisini oluşturan irade, milli kurtuluş savaşımızın hareket noktası olmuştur. Askeri zafer kazanılıp, vatanımız düşman işgalinden kurtulduktan sonra, milli egemenlik mücadelesi bitmemiş, 29 Ekim 1923'te aynı meclisimiz, Cumhuriyeti bir yönetim şekli olarak kabul etmiştir.

Gerek milli kurtuluş savaşımıza gerekse ulusal egemenlik mücadelemize önderlik eden Cumhuriyetimizin ve devletimizin kurucusu ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu uzun mücadeleyi, "benim naciz vücudum elbet toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır" sözleriyle anlatmıştır. Millletimizin en büyük bayramı Cumhuriyet Bayramımızı 98. Kez onurla ve coşkuyla kutluyoruz. Bilinmelidir ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacak, Atamızın 6 ilkesi her zaman yolumuzu aydınlatacaktır.

Bu düşüncelerle tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyor, başta ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanimiz ve cumhuriyetimiz için canını veren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet!”