Sofraların vazgeçilmezi haline gelen mantar, uygun yetiştirme maliyeti ve satış fiyatları ile bir meslek kolu olarak vatandaşlarda ilgi uyandırmaya devam ediyor. Bahçecilik alanında vatandaşlara eğitim veren Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu Mantar Yetiştiriciliği kursuna olan ilgi ise hayli yoğun oldu.

YILLIK 50 BİN TL KAZANÇ SAĞLANABİLİYOR

Küçük yatırımlarla iyi kazanç sağlayan Mantar Yetiştiriciliği, son zamanlarda önemli bir yatırım alanı olma yolunda ilerliyor. Özellikle 365 gün üretim yapılabilen kültür mantarının verimliliği ve maliyetlerinin azlığı, ek gelir sağlamak isteyen yahut kendine alternatif meslekler düşünen vatandaşlar için cazip bir yatırım olarak görülüyor. Yatırıma paralel olarak yıllık kazancı 50 bin TL dolaylarına kadar çıkabilen Mantar Yetiştiriciliği mesleği, son zamanlarda sağlanan hibe kredilerle devlet elince de destekleniyor.

KAYITLAR BAŞLADI

Kurslarla ilgili bilgi veren Kapaklı Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, bir önceki kursdan 20 kişinin sertifika aldığını ve Ocak ayında açılacak olan kurs için ise 25 kayıt olduğunu belirtti. Ayrıca yetkililer, hafta içi her akşam saat 18:30 ile 21:30, haftasonları ise 9:30 ile 13:30 arasında ders verilecek olan kurslar için başvuruların Halk Eğitim Merkezi Hizmet Binası 4. Katta gerçekleştirildiğini belirtti. Dileyen vatandaşların internet ortamından da başvurabileceğini belirten yetkililer, kurslara kaydolmak için 18 yaş üzeri olmak ve okur yazarlığın olmasının yeterli olduğunu dile getirdi.