Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ilimizde görev yapan muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.

Vali Yıldırım, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; ‘’Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19.10.2015 tarihinde “19 Ekim Muhtarlar Günü” olarak ilan edilmiştir.

‘’MUHTARLARIMIZ DEVLETİN GÖZÜ KULAĞIDIR’’

Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında olmazsa olmaz bir öneme sahip olup, mahallelerimizde devletimizin gören gözü, işiten kulağıdır. Muhtarlarımız, mahallerimizde altyapı çalışmalarından nüfus hizmetlerine, asayiş çalışmalarından eğitim ve sosyal yardım hizmetlerine kadar pek çok alanda önemli bir görev üstlenirler.

‘’ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM’’

Tekirdağ’da mahallelerinin her türlü ihtiyacını tespit edip vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşmasını sağlayan mahalle muhtarlarımıza, ortaya koydukları özverili hizmetlerinden ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

‘’SAĞLIKLI VE BAŞARILI BİR HAYAT DİLİYORUM’’

Muhtarlarımız, Covid-19 sürecinde vatandaşlarımızın sağlığı için kendi üzerine düşen görevleri ifa ettiler. Bizler de virüsün yayılımının azalması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye; koronavirüs tedbirlerine uymaya, maske, sosyal mesafe, el hijyeni kurallarına riayet etmeye devam edelim. Koronavirüs, aldığımız tedbirlerden güçlü değildir. Kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü”nü kutluyor; muhtarlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum.’’