Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Kaymakamlığınca oluşturulan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalara başladı.

İçişleri Bakanlığı’nca koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkması yasaklandı. Kapaklı’da ise Kapaklı Kaymakamlığının öncülük ettiği toplantıda ilçede Vefa Sosya Destek Grubu adında gönüllülerden ve memurlardan oluşan bir grup oluşturularak evden çıkamayan yaşların ihtiyaçları gideriliyor.

EV EV GEZİYORLAR

Oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, ilk olarak ilçede tek yaşayan ve kimsesi olmayan 65 yaş üstü kişileri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşları tespit etti. Ardından bu vatandaşlara ulaşan grup, ihtiyaç halinde 112 Acil Çağrı Merkezi, 115 Polis İmdat ve 156 Jandarma İmdat gibi acil numaralardan kendilerine ulaşabileceklerini bildirdi. Bilgilendirme sonucu dışarı çıkma yasağı olan ve Koronavirüs kapma riski taşıyan vatandaşların, yine evlerini terketmeden ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.