Kapaklı Gazetesi - Evden çıkma yasağı olan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan hastalar için kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu, Kapaklı Belediyesi 9. Kattaki çalışma ofisinde kesintisiz hizmet sunmaya devam ediyor.

Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kısa süre önce Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu’nun çalışma ofisini ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Kaymakam Hamitoğlu ve Başkan Çetin, Kapaklı’da sürecin iyi yönetildiğini belirtti.

TOPLAM 5 GRUP SÜREKLİ SAHADA

Vefa Sosyal Destek Grubunun çalışmalaerı ile ilgili bilgiler veren yetkililer, ‘’Vefa Sosyal Destek Grubunun kurulmasının ardından Vefa İletişim Merkezi oluşturduk. Bu gruptan gelenler ve aldığımız çağrılar tek bir havuzda toplanıyor. Tüm istekler ve talepler bu maile atılıyor. Bu talepler incelendikten sonra gerekli gruba atılıyor. Eczane ihtiyaçları eczane grubuna atılıyor, aile hekimliğinin bir ilaç yazması gerekiyorsa aile hekimliği grubuna atılıyor gibi. Kişilerin gıda ihtiyacı var gıda ekipleri harekete geçiriliyor. Tüm sistemimiz hazır. Gelen talepler ilgili birimlere aktarılıyor ve geri dönüşler çok hızlı oluyor. Şuanda gündüz 3, akşam 2 grup var. 12.00’dan sonra Jandarma ve Polis ekiplerimiz yardımcı oluyor.’’ dedi.

‘’İHTİYACI OLAN TOPLAM 1500 KİŞİ VAR’’

Ziyaretin ardından açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ‘’Cumartesi akşamı genelge geldiği andan itibaren aktif bir şekilde çalışmaya başladık. Kapaklı’da 65 yaş üzeri 5 bin 700 civarı vatandaş görünüyor ancak bunların içerisinden durumu olanları ve akrabaları yakın olanları eledik. Tek yaşayan, ihtiyacı olan toplam 1.500 kişi var. Bu vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için gruplarımızın yanı sıra kendi gönüllülerimizle de Vefa Sosyal Destek Grubuna destek veriyoruz. 100’e yakın bir ekibimiz bu ziyaretleri yapıyor ve verileri kayıt altına alıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ÜCRETLERİNİ KENDİLERİ ÖDÜYOR’’

Satın alınan ürünlerin ücretlerinin siparişi veren vatandaşlar tarafından ödendiğini dile getiren Başkan Çetin, ‘’Bu konuda yeni bir tecrübe yaşıyoruz. Burada vakıftan, sağlıktan ve milli eğitimden birçok arkadaşımız çalışıyor. Düzenli olarak bu vatandaşlarımızı arayıp bir ihtiyacının olup olmadığını soruyoruz. İhtiyaç halinde saha birimine iletiyoruz ve ihtiyaçları neyse alınıp kendisine teslim ediliyor. Şuanda onların evden ayrılmadan emekli maaşlarını almak için de bankalarla görüşüyoruz. Birimlerimiz bankadan maaşları çekip vatandaşlarımıza teslim edecek. Bunu bazı arkadaşlar yanlış anlıyorlar. Biz tüm talepleri bedava karşılamıyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak listeyi alıp kendisine teslim ediyoruz, tutarı kendileri ödüyorlar.’’ Şeklinde konuştu.

‘’VATANDAŞLAR BU İŞİ CİDDİYE ALMALI’’

Son olarak vatandaşların da konuyla ilgili duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Çetin, ‘’Ekibimiz gayet uyumlu güzel bir şekilde çalışıyor. Bunun yanında diğer vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını bekliyoruz. Haftasonu mesire alanlarımıza yığılma oldu ve oraları kapattık. İlçe genelindeki tüm bankları da söktük. Vatandaşlarımız bu işi ciddiye almalı. Sosyal medyadan sürekli uyarılarda bulunuyoruz. İnşallah yakın bir zamanda bu durumu atlatır yeniden Kapaklı meydanlarında buluşuruz.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.