Kapaklı Gazetesi - Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden, vatan ve hürriyet şairi Namık Kemal doğumunun 131’inci senesine özel düzenlenen programla anıldı.

Türk şair, yazar, gazeteci ve bürokrat Namık Kemal, 131. doğum yıl dönümünde unutulmadı. Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programla anılan vatan şairinin, hayat öyküsü öğrencilere aktarıldı. Düzenlenen anma programına Kapaklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sait Beydoğan ve Yılmaz Oğur, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cengiz Vural, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

EN SEVİLEN ŞİİRLERİ SESLENDİRİLDİ

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda Namık Kemal’in hayat hikayesinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi beyaz perdeye aktarıldı. Ardından Kapaklı MTAL Edebiyat Kulübü öğrencilerinden oluşan bir grup oratoryo şeklinde şairin en çok sevilen şiirlerini seslendirdi. Program sonunda ise öğrenciler, Namık Kemal’in ünlü tiyatro gösterisi ‘Vatan Yahut Silistre’den bir bölüm oynadı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Anma programı ile ilgili emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür eden Kapaklı MTAL Okul Müdürü Cengiz Vural, “Öğrenci arkadaşlarımız ve değerli edebiyat zümrem gerçekten emek sarf ettiler. Onlara ve katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.