Kapaklı Gazetesi - Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa katılım yoğun oldu. 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

‘’RUHLARI ŞAD OLSUN’’

İlçe Milli Eğitim Müdürü Danışmaz, konuşmasında şu sözlere yer verdi; ‘’12 Mart 1921 yılında merhum Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşımız, Türkiye Büyük Millet Meclisinde milli marşımız olarak kabul edilmiştir. Bugün 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 99. Yılında Mehmet Akif Ersoy’u anmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Üstad Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızda Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu ve bağımsızlık aşkını çok güzel bir şekilde ifade etmiştir. Şairimizin dediği gibi; Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım. 12 Mart İstiklla Marşımızın kabulünün 99. Yıldönümü vesilesiyle bizlere bu güzel vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve son olarak Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.’’

AKİF ERSOY’UN HAYATI ANLATILDI

Danışmaz’ın sözlerinin ardından Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan kısa bir sinevizyon gösterisi beyaz perdeye yansıtıldı. Programın devamında Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşımızı yazma aşaması canlandırılan bir tiyatro gösterisi sunuldu. Ardından yine İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Alperen Tekten tarafından ‘İstiklal Marşını Dinlerken’ isimli şiir seslendirildi ve akabinde Gazi İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencisi Yavuz Selim Karayel tarafından İstiklal Marşımız coşkuyla okundu. İmam Hatip Ortaokulu Müzik Öğretmeni Özlem Kızıltaş yönetiminde hazırlanan okul korosunun seslendirdiği şarkılarla program noktalandı. Anma programının tamamlanmasının ardından Kapaklı’da düzenlenen ‘İstiklal Marşını Güzel Okuma’ yarışmasında birinci olan öğrencilere protokol mensupları tarafından ödülleri takdim edildi.