Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajda milli iradeye değinen Kaymakam Ünlüsoy, ‘’Milletimiz demokrasi ve Milli Birliğimize sahip çıkarak ihanete geçit vermemiştir.’’ dedi. 

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü münasebetiyle bir anma mesajı yayınlayan Kaymakam Ünlüsoy, şu ifadelere yer verdi ;  "15 Temmuz 2016’da FETÖ/PDY tarafından Türk Demokrasisine ve Milli İradeye karşı teşebbüs edilen hain darbe girişimine karşı durulan azim ve kararlılık, milli birlik ve beraberliğin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği bir tarih, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destan, kahraman milletimizin eşsiz bir mücadelesidir.

Bu Aziz milletimizin her ferdi, vatanı için canla başla mücadeleye her daim hazırdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın yüce milletimize seslenişiyle hainlere dur denmiştir. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı'nda yedi düvele karşı verdiğimiz mücadele gibi, o gece vatanın dört bir yanında milletimiz demokrasi ve Milli Birliğimize sahip çıkarak ihanete geçit vermemiştir.Tarih bu şanlı mücadeleyi ve kahramanlarımızı yazacak, bizler bunu unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu vatan toprağının harcında nice şehitlerimizin kanı, nice gazilerimizin şeref payı vardır.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, sağlıklı ve uzun ömürler diliyor, Milli İradeye sahip çıkan Kapaklı'da mukim tüm vatandaşlarımıza, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün yıldönümünde sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’