Kapaklı Kaymakamlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebetiyle şehitlerimizi yad etmek için düzenlenen anma programının ardından; şehit aileleri, gaziler ve onların aileleri için bir yemek programı tertip etti. 

''BU TOPRAKLARI VATAN YAPMAK KOLAY OLMADI''

Düzenlenen yemek programında konuşan Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, şehit ailelerinin, gazilerin ve gazi yakınlarının her zaman yanında olduklarını kaydetti. Şehit ve gaziliğin kutsal mertebeler olduğunu söyleyen Kaymakam Ünlüsoy, “Siz değerli şehit ailelerimizle, gazilerimizle ve yakınlarıyla bu değerli sofrayı paylaştık. Bu toprakları vatan yapmak kolay olmadı. 1071 yılında başlayan Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun Türkleştirilmesinden önce de Türk boyları Anadolu’ya gelerek yer ve yurt tuttular. Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşadığı topraklar dünyanın en güzel coğrafyasıdır. Bugün dünyanın en güzel bayrağına sahibiz. Bu topraklarda dünyanın en iyi insanları sizler yaşıyorsunuz. Bu yüzlerce binlerce şehidimizin sayesinde mümkün oldu.'' dedi.

''DEVLET OLARAK İYİ VE KÖTÜ GÜNLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ''

Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinde yüzbinlerce şehit ve gazi kanı olduğunu belirten Ünlüsoy, ''Yakın tarihimize baktığımızda Trablusgarp’tan Yemen’e Galiçya’dan Kafkas savaşlarında yüzlerce şehit verdik. Türkiye Cumhuriyeti, yüce Atatürk’ün dediği gibi İlelebet payidar kalacaktır. Bu yakın tarihimize baktığımızda her birimizin ailesinden şehitler ve gaziler var. Onların sayesinde bizler Türkiye Cumhuriyeti devleti üzerinde 200 den fazla devletin arasında 17. 18. büyük devlet olarak, bugün yerimizi almaktayız. Şehitlerimize ne kadar dua etsek, rahmetle yad etsek azdır. Hakeza gazilerimizin de büyük payı vardır. Devlet olarak bizlerin yapacağı siz şehit yakınlarımızla, siz gazilerimizle zaman zaman etkinliklerde bir araya gelip, iyi ve kötü günlerimizi paylaşmaktır. Şehitlerimize yapacağımız ise onlara dua ederek minnetle anmaktır.'' diye konuştu.

''HEPİMİZ ŞEHİT VE GAZİ AİLESİYİZ''

Kaymakam Ünlüsoy, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ''Önümüzdeki yıllarda Türkiye’mizin dünyada 10 büyük devlet arasına girmesi bizlerin kenetlenmesiyle ve birlik olmasıyla olacaktır. Bizler devletin kurumları olarak siz Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin her zaman yanındayız. Her biriniz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvencesindesiniz. Kapılarımız sizlere 24 saat açık. Bizim ayrımız gayrımız yok hepimiz bir aileyiz. Hepimiz şehit ve gazi ailesiyiz. Tekrar şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize uzun ömürler diliyorum.''

Kaymakam Ünlüsoy'un konuşmalarının ardından ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz için Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş tarafından dua yapılarak program noktalandı.