Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Ülkü Ocakları, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun şehadetinin 5. yılı dolayısıyla Kur'an-ı Kerim Tilaveti okuttu. Ardından sinevizyon gösterisi, şiir ve türkü dinletisi ile Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu anıldı.

Çakıroğlu’nun PKK terör örgütü tarafından 5 yıl önce şehit edildiğini hatırlatan Ülkü Ocakları Kapaklı Şube Başkanı Mert Bulut, “Ülkücü Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4.sınıf öğrencisi iken bundan 5 yıl önce 20 Şubat 2015 tarihinde bölücü terör örgütü olan PKK'lı sözde öğrenciler tarafından şehit edilmişti. Kapaklı Ülkü Ocakları olarak bizler de her yıl olduğu gibi Ülkücü Şehidimiz Çakıroğlu'nun aziz hatırasını yaşatmak için şehadetinin 5. yıldönümünde bir dizi etkinlikler yaparak şehidimizi anmak istedik. Akşam namazının ardından şehidimizin ruhu için Ocağımızda Kur'an-ı Kerim okutarak dualarla onu yad ettik. Çakıroğlu’nun hayatını konu alan sinevizyon gösterimi ile şehidimizin önemini hatırlattık. Şiir ve türkü dinletisi ile programımıza son verdik.’’ dedi.

‘’SİLAHIMIZ KALEM OLMALI’’

Ülkü Ocakları olarak bilinçli bir nesil yetiştirdiklerini dile getiren Bulut, ‘’Gençlerimizin Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu anlamaları bizim için çok büyük önem taşımaktadır. Biz Ülkücü Türk Gençleri'nin gerektiğinde Fırat Yılmaz gibi gözlerini kırpmadan Vatan için can verebileceğini, gerektiğinde Aziz Sançar gibi akademik alanda büyük başarılara imza atabileceğini biliyor ve bunun için çalışıyoruz. Fırat Yılmaz Çakıroğlu büyük bir kahramanlık göstererek, bulunduğu üniversitedeki arkadaşları rahatça okuyabilsin diye şehit düşmüştür. Gençlerimiz bu durumu göz önünde bulundurarak üniversitelerde başarılı olmak içinin çabalamalıdır. Çağımız teknoloji çağı ve en büyük silahımız kalem olmalı. Ülkücü gençlik olarak bu alandaki çalışmalarımızı durmaksızın devam ettiriyoruz. Ülkü Ocakları var oldukça Türk Milleti'nin sırtı yere gelmeyecek, hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerleyecektir. Ülkücüler davalarını artık yumruk ile değil milyon yumruk gücündeki kalemleri ile savunuyor. Tarih Öğretmenliği okurken Üniversite kantininde kahpece şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu iyi anlamak lazım. Zamanında bedel ödeyen kahramanlarımız olduğu için bugünkü Ülkücü Hareket her zamankinden daha güçlü, daha diri ve daha kalabalıktır. Son olarak; şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na ve tüm şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyor, şükran ve minnetlerimizi arz ediyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.