Kapaklı Gazetesi - MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, 9 Şubat 1969 yılında kurulan Milliyetçi Hareket Partisinin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. MHP’nin Türk siyasetinde önemli bir rol oynadığını belirten Başkan Bütün, “Fedakârlıklarla, acılarla ve şehadetlerle yarım asra gururla geldik. Ülkemizi bayrak, Türklüğü yıkılmaz kale bildik.” dedi.

“MHP BİR TÜRK DESTANIDIR”

Milliyetçi Hareket Partisinin 52. Kuruluş yıl dönümünü tebrik ederek sözlerine başlayan Başkan Bütün, “Bugün partimizin 52. kuruluş yıldönümünü idrak ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi kaynağını beş bin yıllık Türk medeniyet tasavvurundan alan, felsefesini Orhun Anıtları'nda somutlaştıran, anlamını Türk-İslam ülküsünde görmüş bir Türk destanıdır.” ifadelerini kullandı.

“BU KUTLU DAVADAN BİR AN OLSUN VAZGEÇMEDİK”

Bütün, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Türk milliyetçiliğinin bir kadro ve fikir partisi yapısına dönüşerek siyasî hayatımızdaki güzide yerini alması MHP’nin doğup gelişmesiyle mümkün olmuştur. Türk Milliyetçilerinin siyasi organizasyonu olan partimiz, 8-9 Şubat 1969 günlerinde Adana’da yapılan genel kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisinin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirmesiyle kurulmuştur. Büyük kongreden sonra toplanan ilk genel idare kurulunda partinin amblemi “Üç Hilâl” olarak kararlaştırılmıştır.

Fedakârlıklarla, acılarla ve şehadetlerle yarım asra gururla geldik. Ülkemizi bayrak, Türklüğü yıkılmaz kale bildik. Tuzaklar, hain emeller, kumpaslar derken nice badirelere uğradık. Bu kutlu davadan bir an olsun vazgeçmedik. Milliyetçi Hareket Partisi, Türk Milleti'nin geleceğine ümitle bakmak isteyen herkesin umut kaynağı, geleceğinden endişe edenlerin sığınağı haline gelmişse, bu 52 yıl içerisinde harekete gönül vermiş, omuz vermiş, emek vermiş ve elbette ki öncelikle can vererek şehit olmuş aziz kahramanların eseridir.”

“BAŞBUĞ'UMUZUN İZİNDE NİCE YILLARDA VAR OLSUN”

Partinin genel başkanı merhum Alparslan Türkeş’i rahmetle anan Başkan Bütün, “Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e ve aldığı emaneti onun çizgisinden sapmadan, siyasetin tıkandığı her noktada, ’Önce ülkem ve milletim’ diyerek inisiyatif alıp ülke siyasetine yön veren, Türk Milletine hizmet etmeyi şiar edinmiş Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye şükranlarımızı sunuyor, emrinde olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş dava büyüklerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Başbuğumuzun izinde, liderimizin emrinde nice yıllarda var olsun.” diyerek açıklamasını noktaladı.