Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

20 Mart 2018 Salı günü saat 20:30’da MHP Kapaklı İlçe Teşkilat Binası’nda düzenlenen basın toplantısında, gündeme dair açıklamalarda bulunan MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker Kapaklı Belediyesi’ni eleştirdi.

‘’HABERİ YOKTU DİYEMEYİZ’’

MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, icra takibi gönderilen ailenin şehit ailesi olduğunun bilindiğini iddia etti. Yetkilileri konu hakkında uyardıklarını da belirten Türker, ‘’Bu toplantımızı şehidimize yapılan durumla ilgili düzenlemiştik fakat ardından özür mesajı geldi. Biz aslında gerçekten kızmıştık. Bu ülkede canıyla bedelini ödemiş şehidimizin arkasından icra takibi gönderilmesi çok büyük bir hakaret. Çünkü o borcunu canıyla ödedi, bu insanın arkasından haciz gönderilmesi ve daha kötüsü kim olduğunu bilerek gönderilmesi kötü bir olay. Haberi yoktu, yanlışlıkla oldu da diyemeyiz çünkü bizden bazı arkadaşlar, belli bir süre öncesinde yetkililere bu durumu haber vermişler. Yetkililer de ‘Tamam biz bunu düzelteceğiz’ demiş fakat dilekçe şehit ailesinin evine gitmiş. Bu tabiî ki Kapaklı adına üzücü bir olay, şehidimizin anısına saygısızlıktır. Özür dilemesi güzel olmuş, tüm masrafların da geri çekildiğini söylemişler. Zamanlama olarak da 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni anma gününe denk gelmesi de çok kötü bir zamanlama.’’ Dedi.

‘’MASRAFLARI ÜSTLENECEKTİK’’

Türker, "Ben haberleri gördüğümde aileyi aradım. Dosyanın kapandığını söylemelerine rağmen kendilerinin hiçbir şeyden haberdar olmadıklarını, bu konunun tekrar gündeme geldiğini söylediler. Böyle bir duruma elbette ki üzüldük. Eğer bu icra işi bu akşama kadar hallolmasaydı, biz MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı olarak masrafları üstlenecektik. Ülkemizin her neresinde bir şehit varsa, onların ailesi bizlere emanettir. Canımızdan bile önemlidir ve onların emanetine ihanet etmeyeceğiz. Tüm bunların üst üste gelmesi manidar oldu. 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni anma günü dolayısıyla tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine de sabır diliyorum. Keşke bugünlerde olmasaydı" dedi.

‘’ORDUMUZ AFRİN’DE DESTAN YAZIYOR’’

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de düzenlediği Zeytin Dalı operasyonları hakkında da konuşan Türker, şunları söyledi; ‘’Kahraman ordumuz Afrin’de destan yazıyor. Bizim tarihimiz her zaman destanlarla dolu fakat şuna değinmek isterim; Afrin’e 57 günde girmeleri 57. Alay’ı anımsatıyor. Bu tarih bizlere Çanakkalemizi hatırlattı. Allah ordumuzun ayağına taş değdirmesin, her zaman muzaffer etsin. Bu ordu, İslamın son ordusudur. Rabbim onları her zaman muhafaza eylesin. İslamın sancağını Cenab-ı Allah bu millete nasip etti, ilelebet de taşımayı nasip etsin. Tek temennim umarım Suriye’ye girdikten sonra o bölgeyi conilere bırakıp geri çekilmeyiz . Bu kangren olan yeri kesip atıp, o bölgeyi terör belalarından bir seferde kurtulmuş olmalıyız. Her gün ağlamaktansa bir kere ağlayalım. Benim öz yeğenlerim de bugün Suriye’dedir. Biz Suriye’de sadece PKK ile çarpışmıyoruz, orada Amerikanı, İngilizi ile de çatışıyoruz. Ama Allah var gam yok!’’

‘’ASKERLİK ŞUBESİNE DİLEKÇE VERDİM’’

Kızıl Elma hedefine emin adımlarla yüründüğünü belirten Başkan Türker, ‘’Yaşım 46 fakat askerlik şubesine dilekçe verdim. Bizim yıllardır eksik kaldığımız Kızıl Elma’yı Saray’dan bir Mehmetimiz, aynı zamanda benimle de akrabalık bağı var, tüm dünyaya duyurdu. Kızıl Elma’nın hedeflerine şuan emin adımlarla koştuğumuza inanıyorum.’’ İfadelerini kullandı.

‘’O SALONU 10 DEFA DOLDURABİLECEK YOĞUNLUKTAYDI’’

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleşmiş olan MHP Genel Kurultayı’ndan da bahseden Türker, ‘’Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Ankara’da Kurultayımız gerçekleşti. Ben kendim de 1987’den beri bu partinin içerisindeyim, bugün de Allah nasip etti ilçe başkanı oldum. Kongremizde ‘MHP bitti’ diyenlere net bir cevap verdik. Ankara’daki spor salonu bizleri almadı, bunu gururla söylüyorum. Ne sahası, ne gençlik parkında izdihamdan adım atılmadı. Ulusal televizyon kanalları bizlere pek rağbet göstermiyor olsa ki içeride yerel bir tv kanalı vardı. Dışarısı ise o salonu 10 defa daha doldurabilecek yoğunluktaydı. Buna heyecanlanmamak elde değil. Bizlere ‘Baraj sorunu’ diyorlar ama bizim hedefimiz %40’dır. Bunu diyenler o milletin teveccühünü görmeliler. 80 yaşındaki amcam Urfa’dan gelmiş, ondaki bu heyecan bu azim olduktan sonra biz gençlere geri durmak mı yaraşır? Biz Allah nasip ederse 3 hilali bu ülkeye getireceğiz inşallah.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.