Kapaklı Gazetesi - MHP Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve İstişare Toplantısı’nda konuşan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, “Türkçe düşün, Türkçe sev, ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi.

Cumartesi günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, MHP MYK Üyeleri Adem Yurdagül, Bülent Maşaoğlu, Koray Önsel, Murat Turna, Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi ve Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, AK Parti İlçe Başkanı Recep Biyik, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Şubesi Başkanı İbrahim Çetintaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.

KATILANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmasını gerçekleştiren MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, programa katılanlara teşekkür etti. Bütün, “Devlet Bahçeli Bey’in talimatları doğrultusunda başlatılan İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma toplantıları kapsamında bizlerle olan değerli divan üyelerine teşekkür ederim. Bugünün bir toy havasında hazırlanmasında emeği olan değerli ilçe yöneticilerime, mensubu olmaktan gurur duyduğum Ülkü Ocaklı kardeşlerimden Allah razı olsun. Bir erkek kardeşim olmadı ama bu dava bana abi dediklerimle, kardeş dediklerimle bir erkek kardeş yokluğu aratmadı. Var olsun milliyetçi ülkücü hareket, var olsun ülkücü hukukumuz. Haber bültenlerinin sonunda hava durumu sunulurken şöyle denir; ‘Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası tüm Türkiye’yi saracak.’ Bugün bu salonda görüyorum ki Balkanlardan öyle bir dalga geliyor ki, tüm Türkiye’yi saracak. Sizleri Allah’a emanet ediyorum. Türkçe düşün, Türkçe sev, ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi.

“MİLLİYETÇİ ÜLKÜCÜ HAREKETİN DURUŞUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

6 ilçede Adım Adım 2023 İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı yaptıklarını kaydeden MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel ise, “Gerçekleştirdiğimiz programlarda Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye’nin geçmişini, bugününü, geleceğini, 2023’ü, 2023 lider ülke Türkiye’sini, milliyetçi ülkücü hareketin duruşunu ve öncelikle Türkiye’nin 2023’te bölgesinde, daha sonra tüm dünyada lider olması için neler yapılması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BUNLARIN UZANTILARIYLA UĞRAŞIYORUZ”

Programın bir diğer konuşmacısı MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Adem Yurdagül oldu. Yurdagül, ülkemizin küresel çapta sözü dinlenen bir ülke olduğunu belirterek, ”Türkiye artık masada olan, dinlenen, tanınan ve söz sahibi bir ülkedir. Biz bunlarla uğraşırken, bir yandan da iç düşmanlarla ve bunların uzantılarıyla uğraşmaktayız. Buradan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenmek istiyorum. Demirtaş’ın babasına muhabbet duyacağına gel Kapaklı’da Mustafa amcaya, Mehmet amcaya muhabbet duy da burada sizin gerçek anlamda vatan evladı olduğunuzu görelim, hissedelim.” dedi.

“ÜLKÜ SEVDALILARININ SESSİZ KALMASI DÜŞÜNÜLEMEZ”

MHP MYK Üyesi Bülent Maşaoğlu ise yaptığı konuşmada, “Dünya ekonomik bir buhranın içerisinde oradan oraya savrulurken, coğrafyamız insani trajedilerin en vahim haline sahne olurken, ülkemizde yaşanan hadiselerin tüm bu gelişmelerden bağımsız değerlendirilmesi elbette ki düşünülemeyecektir. Çevremizde yaşanan her hadisenin Türkiye’yi ekonomik, sosyal ve kültürel olarak derinden etkilediği bir süreçte Türk milliyetçiliğinin, ülkücülerin, ülke ve ülkü sevdalılarının sessiz kalması, bana ne demesi de düşünülemez. Cumhuriyetimizin 100.yılına adım adım yaklaşırken, cumhuriyetimizi kuran iradenin gösterdiği hedeflere koşar adım varırken, Türk milliyetçiliğinin gösterdiği fedakarlıklar hiç olmadığı kadar değerli, Türk milletinin ferasetine olan ihtiyacımız hiç olmadığı kadar fazladır.” dedi.

“ÇÖZÜM ÜRÜTMEYEN MUHALEF ANLAYIŞI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

MYK üyesi Koray Önsel’de programda bir konuşma gerçekleştirdi. Önsel, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra kurulan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve cumhur ittifakıyla birlikte Cumhuriyetin 100.yılında Türkiye’yi lider ülke yapmak amacıyla emin adımlarla ilerliyor. Gerçekten bu coğrafyada yaşamak zordur. Ancak Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca bu coğrafyada yaşamanın bedellerini ödemiş, ağır bedellere rağmen dimdik ayakta durmaktadır. Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın soydaşlarımızın tek umudu, tek güvencesi, tek limanı güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Dışarıdaki düşmanlar yetmezmiş gibi içerimizdeki maalesef muhalefet de elinden geleni ardına koymuyor. Her şeye muhalefet edip ortaya hiçbir netice koymayan, kendince eleştirdiği sorunlara hiçbir çözüm üretmeyen bir muhalefet anlayışıyla maalesef karşı karşıyayız. Bir anayasa taslağı hazırlamışlar. Anayasa’nın ilk dört maddesini değiştirmek için projeler hazırlıyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi var olduğu sürece Anayasa’nın ilk 4 maddesi değiştirilemeyecektir, bunu herkes böyle bilsin” ifadelerini kullandı.

“MHP BU ÜLKENİN ŞAH DAMARIDIR”

MHP MYK Üyesi Murat Turna ise, “Milliyetçi Hareket Partisi var oldukça bu ülke bölünmeyecektir. MHP bu ülkenin şah damarıdır, olmaya da devam edecektir. MHP var oldukça bu ülkenin Mustafa Kemal Atatürk’leri, Alparslan Türkeş’leri, Devlet Bahçeli’leri, Ömer Halisdemir’leri bitmeyecektir.” dedi.

"YOLUMUZA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDECEĞİZ"

Toplantının son konuşmacısı MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek oldu. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye’nin dört bir yanını karış karış dolaştıklarını, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun sıkıntılarını dinlediklerini, çözüm önerilerini ve Cumhur ittifakının ne yapacağını anlattıklarını söyleyen Milletvekili Şimşek, “Ülke olarak elbette zor günlerden geçiyoruz. İki yıllık pandemi süreci, ardından Suriye’de yaşananlar, Irak’ta yaşananlar ve geçtiğimiz ay Rusya Ukrayna arasında çıkan savaştan dolayı yaşanan enerjideki, doğal gazdaki, gıda fiyatlarındaki artıştan dolayı emeklilerimizin, işçilerimizin, çiftçilerimizin, memurlarımızın yaşadığı hayat zorluğunu iliklerimize kadar hissediyoruz. Sanmayın ki hükümet bunları görmüyor, sanmayın ki MHP’nin bunlardan haberi yok. Nisan-Mayıs ayı itibariyle bir rahatlama bekliyorduk. Özellikle Ukrayna krizi olmasa enerjide, doğal gazda, elektrik fiyatlarında biraz daha düşüş, gübrede biraz daha düşüş, yaz ayı itibariyle de asgari ücretlisinden, emeklisine, işçisinden memuruna daha yüksek oranda bir zam yapılarak insanımızın biraz daha rahat etmesi için çalışmalar yoğun şekilde devam ediyordu. Allah’ın izniyle yine karamsarlığa gerek yok. Cumhur ittifakı olarak yolumuza emin adımlarla devam ediyor.” dedi.

“EL VERMEYE DAVET EDİYORUZ”

Şimşek, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Cumhur ittifakı olarak emin adımlarla 2023 seçimlerine de 2024 seçimlerine de kol kola gideceğiz. Kapaklı’da bunu başardınız, el ele kol kola girdiniz ve burada Cumhur İttifakı belediyesi bugün Kapaklı halkına hizmet ediyor. İnşallah 2023 seçimlerinde de genel başkanımız hükümetimizin ve cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olacak. Her bir Türk milliyetçisi de, vatanını milletini seven her bir kardeşimizi de bu yolda omuz vermeye, el vermeye davet ediyoruz. Düne kadar bizimle beraber olup değişik sebeplerle algı operasyonuyla aramızdan ayrılan İYİ Parti’ye veya başka siyasi partilere giden her bir gönüldaşımızı da Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında toplanmaya, birleşmeye davet ediyorum. MHP’nin kapısı ‘Vatanım Türkiye, bayrağım al bayrak’ diyen her vatandaşımıza açıktır.

“NE PROJE ÜRETMİŞTİR”

Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir Hatay, Adana, Mersin Belediyelerin aldılar. Türkiye’nin en büyük belediyelerini kazandılar, bir algı operasyonu yaptılar. Bugün görüyorsunuz burnunuzun dibinde İstanbul. Ekrem İmamoğlu şu ana kadar İstanbul’a ne yapmıştır. İmamoğlu hangi projeyi ortaya koymuş ve hangi projeyi açıklamıştır. Seçimlerde millete sözünü vermiş olduğu hangi projeyi hayata geçirdi? İstanbul karlar altındayken İngiliz Büyükelçisi ile Sarıyer’de balık sefası. Aynı anda Kemal Kılıçdaroğlu geceliği 106 bin TL olan otel odasından fakir fukara edebiyatı yaparak video yayınlıyor. Türkiye’ye bu zihniyetin verebileceği hiçbir şey yok. Sizlerden isteğimiz bu gençlerin geleceğini bu zihniyetin eline emanet etmeyin, etmemelisiniz, bunların Türkiye’yi yönetme şansı yok.”

Konuşmaların ardından program noktalandı.