Kapaklı Gazetesi - 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 4. Yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle anan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlayan Çetin, şehitlerimize rahmet ve gazilerimize de şifa diledi.

Çetin, mesajında şu sözlere yer verdi; ‘’15 Temmuz 2016’da teşebbüs edilen alçak darbe girişimi ile devlet içinde illegal örgütlenen fakat kanıtlanamayan FETÖ yapılanması ortaya çıkmış oldu. Darbe heveslilerine karşı ortaya konan bu milli direniş sayesinde gelecekte benzer kalkışma girişimi içinde olabileceklerin önüne set çekildi. FETÖ kaynaklı bu hain darbe girişiminin ortaya çıkmasıyla birlikte Türk Milleti Ülkesinin sahipsiz olmadığını bir kez daha ortaya koymuş oldu.’’

‘’DEMOKRASİMİZE KARŞI OLANLARIN KARŞISINDA DURACAĞIZ’’

15 Temmuz’un demokrasi adına önemli bir gün olduğunu dile getiren Çetin, ‘’15 Temmuz 2016 gecesi Türk demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden hain ve alçakça bir saldırıyı geri püskürterek şunu açıkça göstermiştir. Türk Milletinin feraseti demokrasimiz ve kurumlarımız hiçbir darbe teşebbüsü ve girişimlerine teslim olmayacak kadar olgunlaştıklarını kanıtladı. Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idare asla meşru kabul edilemez. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini özümseyen Türk Milletinin bireyleri olarak demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Devletimizin yanında, milletimizin emrinde olacağız. Ülkemizin dirliğine, birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısında duracağız. Çünkü Devletimiz ve Ülkemiz var oldukça biz de varız.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUZ’’

Son olarak o gece can veren şehitlerimize rahmet dileyen Çetin, ‘’100 sene önce kahraman ecdadımız “Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diyerek İstiklal Harbinin adeta ilk kıvılcımını yakmıştı. 15 Temmuz 2016 gecesi aynı ilkeyle ve birlikte hareket eden Türk Milleti bir büyük felaketin önüne geçmiş oldu. Türkiye Cumhuriyetini bölünmez bütünlüğü mücadelesinde hayatını kaybeden kahraman şehitlerine Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyor gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.