Kapaklı Gazetesi - Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs pandemisi dolayısıyla ülkemizdeki bazı işletmelerin faaliyetlerine ara verildi. Çeşit çeşit için hemen gel. Geçici süreliğine faaliyetleri durdurulan esnaflara kira desteği, vergi ve stopaj indirimi sağlanması gerektiğini belirten DEVA Partisi Kapaklı İlçe Başkanı İlhan Turhan, ‘’DEVA Partisi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız.’’ Dedi.

‘’VATANDAŞ VE ESNAFI BÜYÜK SIKINTILAR BEKLİYOR’’

Turhan, açıklamasında şu sözlere yer verdi; ‘’Bilindiği üzere tüm dünya aylardır COVID-19 pandemisine karşı mücadele veriyor. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde, tedbir amaçlı bazı işletmelerin faaliyetleri durduruldu. Elbette halk sağlığı için gerekli olan bu karara saygı duyuyoruz ancak esnaflarımızı da düşünmek zorundayız. Alınan tedbirlerin birçoğu esnafları etkiledi, etkilemeye de devam ediyor. Tedbirlerin sıkılaştırılması halinde daha büyük sıkıntılar vatandaşlarımızı ve esnafımızı beklemektedir.’’

‘’KREDİLERİ 1 YIL FAİZSİZ ERTELENMELİ’’

Kapatılan işletmelerin ödemeleri olduğunu hatırlatan Turhan, ‘’Genel Başkanımız Ali Babacan’ın da dediği gibi bu zor günleri atlatabilmemiz için esnaflarımızın kredi taksitleri en az 1 yıl faizsiz olarak ertelenmeli, hibe desteği verilmeli. Bunların örneklerini Avrupa ülkelerinde gördük. Pandemi dolayısıyla kapanan işletmelere kira desteği sağlanmalı, vergi ve stopaj alınmamalı.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ERZAK, YAKACAK VE KIYAFET YARDIMI YAPILMALI’’

Son olarak vatandaşlara da bu süreçte yardım edilmesi gerektiğini söyleyen Turhan, ‘’Vatandaşlarımıza erzak, yakacak ve kıyafet yardımı yapılmalı. 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hizmet veren Vefa Destek Ekibinin çalışmaları artırılmalı. Bizler DEVA Partisi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız, olmaya devam edeceğiz.’’ dedi.