Kapaklı Gazetesi - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nin tertip ettiği ve engelli bireylerin de rol aldığı ‘Umut’ isimli tiyatro gösterisi beğeniyle izlendi.

Anlamlı günde kadınlara, çocuklara ve engellilere gerçekleştirilen şiddet olaylarını konu alan tiyatro gösterisi, Kapaklı Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda sahnelendi. Gösteriye Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

‘’KADINLARIMIZIN KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN’’

Gösteri öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hazırlamış olduğumuz ‘Umut’ adlı bu tiyatro gösterisini izlemeye geldiğiniz için teşekkür ederim. Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Kadın olmak ülkemizde çok zor. Özellikle engelli bir kadın olmanın daha zor olduğunu ifade etmek istiyorum. Hepinize iyi seyirler.’’ dedi.

ŞİDDET KONUSU İŞLENDİ

Çakan’ın konuşmasının ardından kadına şiddetle ilgili kısa bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Programın devamında Tiyatro Eğitmeni Selehattin Karadağ’ın yönettiği ve Muhammed Uygur, Enes Erişti, Erdal Kalkan, Mihrican Selvi, Yıldırım Selvi, Emine Balcı, Sevval Balcı, Sıla Karadurak, Ecrin Elgün, Asuman Elgün, Berkay Değirmenciler, Ceyhun Balcı, Doğukan Duran, Batuhan Özyurt ve Barış Güllü’nün oynadığı 'Umut' adlı gösteri sahnelendi. Kadına, engellilere ve çocuklara şiddetin işlendiği oyun, seyirciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.