Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı şube başkanı Hayati Çakan, Hayırsever vatandaşların bağışladığı yardımlarla alınan 2. Akülü sandalyeyi Dernek üyesi olan Kübra Candaş’a teslim etti.

“KAPAKLI HALKINA SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ”
Teslim töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Çakan “TSD. Kapaklı şubesi olarak, Derneğimize Kapaklı esnaflarımızdan Mücahit Büyükbaş’ın yapmış olduğu yardım karşılığında aldığımız 2 adet akülü sandalyenin ihtiyacı olan özürlülerimize verilmesinde 2. Arabamızın üyelerimizden Kübra Cayman adlı 28.04.1952 doğumlu Engelli vatandaşımıza bağışta bulunulmuştur. Bize böyle destek veren iş adamlarımıza esnaflarımıza Kapaklı halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

hayati-cakan-kapakli“BİR YIL İÇİNDE ÜYE SAYIMIZ 200’E YÜKSELMİŞTİR”
Dernek aktiviteleri ile ilgili bilgiler veren Çakan “Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı şubesi olarak Cumhuriyet Mahallesi vatan caddesi No 25 adresinde hizmet vermekteyiz. Derneğimiz yönetimine geleli bir yılını doldurmuş bulunmaktayız. Bir yıl içerisinde bir çok hizmette bulunmaya gayret göstermekteyiz engelli kardeşlerimize yol göstericilik yapmak doğru bilgiler vermek Derneğimizi sabah 08:30’da açarak akşam 18:00’da kapanmak üzere açık bulunduruyoruz. Dernek binamıza 5 adet bilgisayar alarak engelli kardeşlerimizin zamanlarını geçirmeleri için internette Sosyalleşmelerini sağlamak ve zaman, zaman sosyal aktivitelerde bulunmaktayız. Durumu çok iyi olmayan ailelerimize bütçemiz el verdiğince yardımlarda bulunmaktayız. Akülü ve aküsüz olmak üzere manuel tekerlekli sandalye imkanları sağladık benzeri destekte bulunmaya çalışıyoruz. Bir yıl önceki yönetime geldiğimizde üye sayımız 30’du şimdi 200’ün üzerinde üyemiz bulunmaktadır” dedi.

“DIŞARIDA BAĞIŞ TOPLAYANLARI DİKKATE ALMAYINIZ”
Dernek dışında makbuz karşılığı bağış toplayanların dikkate alınmaması konusunda ikazda bulunan Çakan “Dernek Başkanı olarak ‘Kapaklı halkından esnafından iş adamından isteğim sakatlar derneği adına dışardan makbuz elinde ev ve iş yerlerini gezerek para toplayanlar var. Bunların dikkate alınmamasını önemli rica ederiz bu bizleri rahatsız etmektedir. Bunu Kapaklı Halkının takdirine bırakıyorum” diyerek basın açıklamasına son verdi.