Kapaklı Gazetesi - Trendyol Group firmasının dağıtım ayağı olan Trendyol Express'in işçileri, düşük maaşlara ve yetersiz zam teklifine karşı 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor.

Benzin ve diğer giderlerin her geçen gün zamlandığını belirten işçiler, yönetimin bu konuda iyileştirme yapması gerektiğini belirtti. Trakya Bölgesi’ndeki Trendyol Express işçileri adına konuşan Samet Bolkış, “Bu sabah açıklanan yüzde 11 zam teklifi, yakıtımızın yüzde 10’unu bile karşılamıyor. Mevcut enflasyon ve yakıt fiyatlarını göz önüne aldığımızda bizim cebimize kalan tutar 2.000 – 2.500 TL arasıdır. Burada aracını sıfır alıp 250 bin TL borçlanan arkadaşlar var. 23 gündür zammı bekliyoruz, oyalanıyoruz. Bugün iyi bir zam teklifi beklerken bu oranla karşılaştık.” dedi.

“HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

İşçilerin hak arayışında olduğunu belirten Bolkış, “Sanatçı Tarkan’a verilen milyon dolarları, biz işçilere verselerdi daha iyi reklamları olurdu. Müşterilerle muhatabı birinci ağızdan yapan bizleriz. Bu soğuk havada, karda, kışta, yağmur ve çamurda zaman mekan gözetmeksizin müşterilerle muhatap oluyoruz. Bu zam teklifi kimseyi tatmin ve memnun etmedi. Hakkımızı arayacağız.”