Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlemiş olduğu program kapsamında Hasan Torun tarafından dernek üyelerine 'Din ve Devlet' konulu konferans verildi. 

21 Ekim Pazar günü saat 11:30’da Keleşler Spor Komplesi’nde gerçekleştirilen konferans, dualarla açıldı. Geniş katılımla gerçekleştirilen konferansın açılışında İbrahim Torun hoca tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunarak dua edildi.

‘’DİNİN KARIŞMADIĞI SAHA YOKTUR’’

Duaların ardından konferansın konuşmacısı Hasan Torun sözlerine başladı. Dinin toplumun her kesimine hitap ettiğini dile getiren Torun, ‘’Dinin karışmadığı bir saha yoktur. Din konuşmaya karışır, dinlemeye karışır, yemeğe karışır, giymeye karışır, eğitime ve ticarete karışır. Eğer din bunlara karışmamış olsa idi gönderilmesinin bir manası kalır mıydı? Zaten Allah levhi mahfuzda dini en güzel şekilde koruyor. Fakat peygamberler vasıtası ile gönderilmesinin sebebi, insanların uydurdukları sistemlerden kurtulup onun gönderdiği mesajlara bakmaları ve onlara göre yaşamalarıdır. ‘’ dedi.

‘’İNSAN İLE İSLAMI AYIRIN’’

15 Temmuz hain darbe girişiminden de ders alınması gerektiğini belirten Torun, ‘’Bugün bazı sahtekarlar hacı hoca kılığında çıkarak insanları kandırmaya çalışıyor. Kimi ‘Ben kainatın imamıyım’ diyor, kimisi ‘Ben mehdiyim’ diyor. Yanlış anlamayın ama kainatın imamlığı iddiasında bulunan kişi; Allah ‘Müminler kardeştir, aralarını düzeltin’ derken o ise kardeşi kardeşe kırdırıyor. Mesajını da CIA vasıtası ile anavatan kabul ettiği okyanuslar ötesinden gönderiyor. İnsan ile islamı ayırın. Eğer biz insanları kutsarsak, onları ilahlaştırmaya kalkarsak ve dokunulmaz gibi görüp her şeyi bildiğini düşünürsek yanlış yaparız. Eğer böyle insanlara tamah edersek, süslü çantaların içerisinden Kur’an-ı Kerim’i indirip okumazsak milletin tankı ile milleti ezmeye kalkarlar. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’ÖLÇÜ İNSAN DEĞİL, İSLAMDIR’’

Toplumu birlikte tutan unsurlardan birinin din olduğunu belirten Torun, son olarak şu ifadeleri kullandı; ‘’Allah’ın mesajı kardeşlikten yanadır. Ölçü insan değil, İslamdır. Özet olarak İslam, insanların doğumundan ölümüne kadar hayatının her alanında bulunan bir ölçüdür. Bizlerin toplum olarak bu ölçüye uyması, bizleri Allah yolunda ilerlememizi sağlayacaktır. Din ve vatan milletindir, bizim öz değerlerimizdir, kırmızı çizgilerimizdir. Söz konusu din ve vatan olunca gerisi gerçekten teferruattır. İrademizi, aklımızı kiraya vermezsek Allah’ın lütfu ile ebedi olarak vatanımız vatan olarak kalacaktır. ‘’