Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, buğday ve ayçiçeği konusunda bereketli bir yıl beklediklerini ifade etti. Kapaklı’ya açılan şubenin aktif şekilde hizmet vermeye başladığı ifade eden Hasan Toprak, şubeden ilçemizdeki çiftçilerin memnun olduğunu söyledi.

Kapaklı’nın bu yıl yeterince yağış aldığını ifade eden Toprak, “Çiftçimizin her zaman yanındayız. Şu an için her şey çiftçimizin lehine, aleyhte hiçbir şey yok. Donattan etkilenmedik. Yağışlar lehimize ve buğdaylarımız güzel, ilaçları atıldı. Ayçiçeği yerlerinin hazırlanması, ekimin başlaması tahmin ediyorum ay sonunu bulacak. Fazla yağış yağmaz, olumsuz bir durum oluşmazsa, mevsim normallerinde devam ederse ay sonunda başlar diye tahmin ediyoruz. Tabii olumsuz bir durum oluşursa biraz daha gecikebilir.” ifadelerini kullandı.

“KAPAKLI ŞUBESİNDE AKTİF BİR ŞEKİLDE BAŞLADIK”

Kapaklı’da binin üzerinde üyelerinin olduğunu söyleyen Toprak, “Tüm sebze, meyve, tohum çeşitleri, tarım ve halk sağlığı ilaçları, mevsimlik fide çeşitleri gibi birçok ürünümüz mevcut. Bin 300 aktif üyemizin olduğu Kapaklı’da da hizmete devam ediyoruz. Vatandaşlarımızı da bekliyoruz. Eğer olağanüstü bir durum olmazsa, çiftçimizle birlikte bereketli bir yıl bekliyoruz.” dedi.