Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “TOKİ’nin Kapaklı’ya 1000 adet rezerv konut yapması ile ilgili karar onaylandı, kamulaştırma çalışmaları sürüyor.” dedi.

“200 KABUL OYUNUN YÜZDE 97’Sİ OY BİRLİĞİ İLE ALDIK”

Toplantı öncesi bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Alacağımız kararların ilçemiz ve ilimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dün itibariyle dolu dolu 24 ayı tamamladık. 31 Mart 2019’dan itibaren yerel yönetimlerde meclis üyelerimizle birlikte ilçemize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu çatı altında aldığımız birçok kararla ilçemize hizmetleri getirmeye, Kapaklı’ya değer katmaya devam ediyoruz. 2019 yılında yapmış olduğumuz 20 oturumun 200 kabul oyunun yüzde 97’sini oy birliğiyle almıştık. 2020 yılında toplam 17 oturumda 197 kabul oyunun da yine 97’sini oy birliğiyle alarak birlik beraberlik içerisinde Kapaklı’ya hizmet etmeye gayret gösterdik. Bu sebeple tüm meclis üyelerimize teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

“KAPAKLI’YA HİZMET ETMEYE ÇALIŞAN TÜM PERSONELİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Pandemi sürecinde uygulanan esnek çalışmanın hem bireysel motivasyonu hem de kurumun hızlı çalışmasını yavaşlattığını belirten Başkan Çetin, “Belediyemiz içerisinde pozitif vakalar neticesinde tedavi süreci olanlar oldu. Çok şükür sağ salim geri döndüler. Kapaklı’ya hizmet etmeye çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“YOLLARIMIZLA İLGİLİ SORUNLARIMIZI ÇÖZECEĞİZ”

Açıklamalarını sürdüren Başkan Çetin, “Bu yıl özellikle üzerinde durduğumuz bir konu asfalt, kilit taş yol ve kaldırım çalışmalarımızdı. Geçen yıl kış ayına yakın başlamamıza rağmen ihalenin yüzde 30’unu gerçekleştirdik. Nisan ayının 15’inden sonra hava şartlarının müsait olmasıyla birlikte asfalt çalışmalarımıza başlayacak ve yollarımızla ilgili sorunlarımızı çözeceğiz. Kış sürecinde özellikle Karaağaç bölgemiz ve Pınarça Mahallemizde kilit taş yol yapım çalışmalarımız ciddi bir şekilde devam etti.” dedi.

“NİSAN AYINDA YOL ÇALIŞMALARIMIZA NE PAHASINA OLURSA OLSUN BAŞLAYACAĞIZ”

Altyapı konusuna vurgu yapan Başkan Çetin, “Göreve geldiğimiz günden beri ifade ettiğimiz bir tablo var. İlçemizin altyapısı çözülmediği müddetçe yapılan çalışmalar yama ile tahrip oluyor. TESKİ ilçemizde ayda ortalama 150 kazı yapıyor. Bu kazılar her geçen gün yollarımızı eski hallerine getiriyor. Bu konuda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ile yaptığımız çalışmaların ardından Kapaklı’nın altyapısının yapılması için 64 milyon kredi iller bankasından onaylandı. Bu 3-4 ay önce olan bir konu fakat büyükşehir ve TESKİ bir adım atmış değil. Çerkezköy’ün kredisinin onaylatılmasını öne sürerek bu çalışmayı bekletiyorlar. Vatandaşlarımızın sıkıntılarıyla yüz yüze kalıyoruz. Nisan ayında yol çalışmalarımıza ne pahasına olursa olsun başlayacağız. Sonrasında geldiklerinde de bu konuyu da kamuoyunun vicdanına bırakacağız. Pınar Bulvarı’nda yaşadığımız süreçte bizi yerden yere vuran arkadaşlarımız Erbay Caddesi’nde susuyorlar. Kadir Başkan ile haftada 1-2 defa telefonda görüşüyoruz. Pazartesi günü TREDAŞ ekipleri elektrik kablolarının yeraltına alınması konusunda çalışmalarına başlayacak.Ardından da büyükşehir belediyesi çalışmalarına başlayacak. Büyükşehir belediye meclis üyelerimizin ve ilçe başkanlarımızın konunun takipçisi olmasını istiyorum.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM TOPLANTISI YAPACAĞIZ”

Proje ve devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Çetin şunları ifade etti: Yakın bir zamanda kentsel dönüşüm toplantısı yapacağız. Meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, STK temsilcilerimize kentsel dönüşüm programını anlatacağız. Bununla ilgili ciddi bir yol aldık. TOKİ’nin Kapaklı’ya 1000 adet rezerv konut yapması ile ilgili karar onaylandı, kamulaştırma çalışmaları sürüyor. İki ayağı olacak birincisi TOKİ, diğeri özel sektör. Burada asıl olan vatandaşımızın talepleri olacak. Karaağaç’ın imar planları ile ilgili çalışmaları yürütüyoruz ve önemli bir yol aldık. Yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Yanıkağıl Mahallemizde 6 Nisan’da vatandaşlarla bir araya gelip, imar süreci ile ilgili bilgilendirme yapacağız. Devlet kurumları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İlçe emniyet binamızla ilgili önemli bir sonuca geldik. En çok rahatsız olduğumuz ve gerçekten sıkıntı veren Yıldızkent Kavşağı’ndaki trafik sorunu. Yakın bir zamanda müjdesini sizlerle paylaşacağız inşallah. Millet bahçesi olarak düşündüğümüz alanda yapacağımız çalışma mülkiyet konularını halletmek üzereyiz. İnşallah Kapaklı’ya yakışan bir projeyi tamamlayıp halkımızın kullanımına sunacağız. Geçmişten bugüne yaptığımız çalışmaların bir bilgilendirmesi olarak sizlere paylaşmak istedim. Birçok işin durmuş olmasına rağmen, pandemiden kaynaklanan problemlerle beraber alacaklarımızın taksitlendirilmesi ve gelirimizin düşmesine rağmen canla başla çalışıyorum. Kapaklı’ya değer katmaya çalışıyorum. Vicdanen rahatım. Oy birliğiyle verdiğiniz destekle buna katkı veriyorsunuz, teşekkür ediyorum.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ORTAK DEĞERİMİZDİR”

Başkan Çetin’in açılış konuşmasının ardından CHP adına söz alan meclis üyesi Muzaffer Yıldıran, Marmaraereğlisi ilçesinde Atatürk büstlerine yönelik hain saldırı ile ilgili kınama metnini okudu, faillerin yakalanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.  Ardından söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin,  “Emniyet mensuplarımız yaptıkları çalışmalar neticesinde faili yakaladı. En ağır ceza verilmesini talep ediyorum. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ortak değerimizdir. Kimse küçük göremez, kimse yok sayamaz, kimse putperest diyemez. Derse de topyekun Türk halkını karşısında bulur. Bu tarz provoke olaylarını geçmişte çok gördük. Birlik beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz.” dedi.