Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’nın altyapısını yenilemek için kapsamlı bir çalışma başlatan TESKİ, Pınar Bulvarı’nın ardından ilçemizin en önemi caddelerinden biri olan Erbay Caddesi’nde de çalışmalarını sürdürüyor.

SU BİRİKİNTİLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Konuyla ilgili TEKSİ tarafından yapılan açıklamada, Erbay Caddesi’nde çift hat olacak şekilde içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı imalat çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Özellikle yağmursuyu hattının yenilenmesi ile yoğun yağışların ardından caddede oluşan su birikintilerinin önüne geçileceği açıklandı.

‘’ESKİ ASBEST HAT DEVRE DIŞI KALACAK’’

Asbest boruların, yeni içme suyu hattı boruları ile değiştirildiğini belirten TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, ‘’İçme suyu imalat çalışmaları kapsamında mevcut asbest hattın yerine Ø110, Ø225, Ø315 mm çaplarında HDPE içme suyu hatları döşenmektedir. Bu sayede asbest hat devre dışı bırakılarak şehrin büyük bir kısmını besleyen içme suyu hattı yenilenmiş olacak. İçme suyu hat imalatının tamamlanmasının ardından Ø300 mm çaplı beton boru ile kanalizasyon hattı, Ø600 mm ve Ø1200 mm çap aralığında yağmursuyu hattı imalatları yapılacak. Yaklaşık 1.000 m’lik cadde boyunca tüm altyapı şebekesi yenilenecek olup, bu caddeye bağlanan ara sokakların ve binaların evsel bağlantıları yapılarak eski asbest hat devre dışı bırakılacak.’’ dedi.

‘’ARALIK AYI İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK’’

Çalışmaların Aralık ayı içerisinde bitirileceğini de açıklayan İçöz, ‘’Çalışması devam eden Erbay Caddesi imalatlarının Aralık ayı içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır. Bu süre hava şartları ve mevcut altyapı durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Kapaklı ilçemizin Erbay Caddesi’nde devam eden içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu imalatları (KDV ve fiyat farkı dahil) 3.000.000 TL (Üç Milyon Türk Lirası) yatırım bedeline ulaşacaktır.’’ İfadelerini kullandı.