Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek Termik Santral hakkında bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

9 DERNEK GEZİLDİ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, düzenlenen bilgilendirme toplantıları kapsamında; Kars Arpaçay Gülyüzü Köyü Derneği, Yozgat Kadışehri Elmalı Köyü Derneği, Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği, Trakya Küçükyaylalılar Derneği, Kapaklı Fenerbahçeliler Derneği, Tokatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği, Tokat Ballıkayalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Trakya Edirneliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde Termik Santral hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlendi. 

MANZARA TAHMİN EDİLENDEN DAHA ACI

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı sivil toplum kuruluşları üyelerine, 7 adet Termik Santralin bulunduğu Zonguldak Çatalağzı’na yapmış olduğu geziyi anlattı. Termik santral konusunda daha bilgili olmak ve Termik Santralin olduğu bir ortama tanık olmak adına böyle bir gezi düzenlendiğini belirten Başkan Mandalı, karşılaştığı manzaranın tahmin ettiğinden çok daha acı olduğunu belirtti. Kapaklı’nın da aynı duruma düşmemesi için birlik olunması gerektiğini belirten Başkan Mandalı, “Termik Santral denilen kara bulutlarla karşı karşıyayız. Ben istiyorum ki tüm milletimiz, tüm halkımız bu konuda bilgilensin, tehlikenin farkında olsun. Bu gün de burada, o kara bulutların, karanlık bir şehrin altında kalmamak için düşüncelerimizi paylaşmak adına birlikteyiz.’’ dedi.

“TERMİK SANTRAL YAPILDIĞI YERİ YAKIP DUMAN EDİYOR”

Termik Santralin bulunduğu yerdeki tüm canlı hayatına etki ettiğini vurgulayan Başkan Mandalı, ‘’Her zaman söylüyoruz, bizler enerjiye karşı değiliz. Enerji olsun ama yenilenebilir olsun. Her sabah doğan güneşimizle olsun, esen rüzgârlarımızla olsun. Zonguldak Çatalağzı’n da arkadaşlarımızla birlikte termik olduktan sonraki yaşamına tanık olduk. Görmek bile istemezsiniz. Aldığınız nefesi hissediyorsunuz vücudunuzda. O kirli havadan alınan nefes geçtiği yeri yakıyor. Yani diyorum ki Termik Santral yapıldığı yeri yakıp duman ediyor. Zehirli havasıyla insanını da yok ediyor, doğasını da yok ediyor.” Sözlerini kaydetti.

“STKLARA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR’’

Santrallere karşı verilen mücadelenin kazanıldığı yerlerden olan Samsun Terme’yi örnek gösteren Başkan Mandalı, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; “Biz şimdi bu Termik Santrale birlikte karşı durmazsak, yarın öbür gün çoluk çocuğumuz kanser olduğu zaman ne yapacağız? Tam anlamıyla Çatalağzı'nda ki vatandaşlarımızın durumuna düşmüş olacağız. Belki de daha zor bir durumda olacağız. Vatandaşlarımız sanayiden kaynaklanan hava kirliliğinden şikayetçi olurken, birde termik santralin eklenmesi kabusumuz olacak. Yani burada sivil kuruluş erkanlarına çok büyük görevler düşüyor. Siyasi görüşünüz, duruşunuz, bakışınız ne olursa olsun sadece birleşeceğimiz nokta insani ve sağlıkla ilgili olan bir nokta. Nasıl ki Samsun Terme ilçesindeki arkadaşlar Termik Santral konusunda dimdik durarak kendilerini bu konudan arındırmışlar, bizlerde başarabiliriz. Doğa için, sağlığımız için, gelecek nesiller için yaşam alanımıza çok yakın mesafede kurulması planlanan Termik Santrale sonuna kadar ‘HAYIR!’ diyoruz. Halkımız ile kol kola vererek mücadele edeceğiz ve bu santralin kurulmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

VATANDAŞ DA ‘HAYIR!’ DEDİ

Kendileri, çocukları ve Kapaklı’nın geleceği için direneceklerini belirten vatandaşlar, kara dumanı solumak istemediklerini dile getirdiler.