1 yıldır Kapaklı ve Çerkezköy gündemini meşgul eden Termik Santral, duyulduğu ilk günden beri halk tarafından büyük tepkiler aldı. Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, siyasi arenada da sıkça bahsi geçen projenin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile gerçekleştirdikleri görüşme neticesinde iptal olduğunu duyurdu. Termik Santral’in yapılacağı alanda teknik sorunlar olduğunu belirten Yel, yapımından tamamen vazgeçildiğini belirtti.

‘’BİRLİKTE BAŞARDIK’’

Yel’in bu duyurusunun ardından Termik Santral’e karşı mücadelede en önemli aktörlerden biri olan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, konuyla ilgili sosyal medya hesabında açıklamalarda bulundu. Halk sağlığı için verdikleri mücadelenin başarıyla sonuçlandığını müjdeleyen Başkan Mandalı, ‘’ Pınarçamıza yapılması planlanan Termik Santralden, mücadelemiz sonucunda vazgeçildi. Bu karar alındığından beri her platformda yanlış bir karar olduğunu ısrarla dile getirdik. Bölgemizin oksijen kaynağı olan Pınarçamıza yapılmak istenen, bacalarından zehir saçan santralin sebep olacağı zararları halkımıza anlatmaya çalıştık. Şahsi siyasi istikballeri yüzünden bu süreçte bizleri provakasyon yapmakla suçlayan, neredeyse vatan haini ilan eden Kapaklı’nın sözde siyasetçilerini de halkımızın unutmayacağını biliyorum. Bu vesile ile bir kez daha termik santrale karşı çıkarak büyük bir mücadele örneği sergileyen başta Pınarça ve Kapaklı halkımız olmak üzere tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve bölge halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Birlikte Başardık.’’ İfadelerini kullandı.

‘’VATANDAŞIN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ?’’

Ak Parti İlçe Yönetimi’ne üstü kapalı eleştirilerde bulunan Başkan Mandalı; “Şahsi siyasi istikballeri yüzünden bu süreçte bizleri provokasyon yapmakla suçlayan, neredeyse vatan haini ilan eden Kapaklı’nın sözde siyasetçilerini de halkımızın unutmayacağını biliyorum. Termik santralin zararı yok, aksine faydası var diyen sözde siyasetçilere seslenmek istiyorum, şimdi çıkıp vatandaşımızın yüzüne nasıl bakacaksınız? Bu karar, yanlıştan dönmektir. Ancak her ne olursa olsun bizim mücadelemiz sürecek. İnşallah bu karar seçim hamlesi değildir. Seçimden sonra tekrar santral gündeme alınırsa, mücadelemizin devam edeceğini belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

NE DEMİŞTİ?

Termik Santral projesinin Kapaklı'da gündeme gelmesinin ardından, kamuoyunda projeye olan tepkiler çığ gibi büyüdü. Her geçen gün artan tepkilere kayıtsız kalan Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ve yönetimi; Termik Santral'e Hayır mitingini de 'şov' olarak nitelemiş, siyasi şov yapıldığı gerekçesiyle partililerin buraya katılmaması gerektiğini belirten açıklamalarda bulunmuştu. Son olarak Ak Parti Kapaklı Belediye Başkanı Aday Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Bezgin, ‘’Çatlasanız da patlasanız da buraya Termik Santral yapacağız.’’ İfadelerini kullanmıştı.