Kapaklı Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi.

2 Temmuz 2018 Pazartesi günü saat 14:00’da gerçekleştirilen toplantı öncesi kısa bir açılış konuşması gerçekleştirilen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, alınan karar neticesinde Ağustos Ayı'nı meclisin tatil ayı olarak belirlediklerini söyledi. Başkan Mandalı’nın konuşmalarının ardından toplantı, açılış ve yoklamanın ardından 1 dakika Saygı Duruşu’nda bulunulması ile başladı.

BELEDİYE HİSSELERİNİN SATIŞI ONAYLANDI

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce, gündeme ek 2 önerge ilave edildi. Ardından gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda; 3. Gündem maddesi olan Atatürk Mahallesi 1484 ada 6 parselde bulunan tamamı 272 metrekare arsada bulunan iki metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı oy birliğe ile onaylandı. 4. Gündem maddesinde bulunan Fatih Mahallesi 727 ada 38 parselde bulunan tamamı 1687 metrekare arsada bulunan 48 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı konusu da meclisten oy birliği ile geçti. 

İMAR KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

Meclisin 5. ve 6. gündem maddelerinde ise İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan boş kadro değişikliği konusu ve Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan içkili yerler konulu yazı yer aldı. Boş kadro değişikliği konusu meclis tarafından oy birliği ile onaylanırken, içkili yerler hakkında yazı ise İmar Komisyonu’na havale edildi. 

FOLKLOR EKİPLERİNİN GEZİ TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

7. ve 8 gündem maddelerinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün folklor ekipleri ile ilgili talebi yer aldı. Kapaklı Kent Konseyi Halk oyunları ekibinin 20-29 Temmuz tarihleri arasında İtalya’da düzenlenecek olan folklor ve dans festivaline gitmek için ve Halk Eğitim Merkezi'nin 2-8 Temmuz tarihlerinde Karadağ’da düzenlenecek olan festivale katılmak için Kapaklı Belediyesi’nden araç tahsisi talebi yer alırken, talepler meclisin oy birliği ile onaylandı. 

MOTORİZE EKİP TALEBİ PLAN BÜTÇE’YE HAVALE EDİLDİ

Meclisin 9. gündeminde ise Zabıta Motorize Ekibi kurulmak üzere Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne iki adet motosiklet alımı konulu yazı görüşüldü. İlgili gündem maddesi de Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi. Bir sonraki gündem maddesinde yer alan 2017-2018 futbol sezonunda U-13 Ligi’nde şampiyon olan Kapaklıspor oyuncularının ödüllendirilmesi ile ilgili yazı da Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, dolu kadro değişikliği konulu yazı meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. 

HALI SAHA PROJESİ YENİDEN KAPAKLI’YA ALINDI

Gündeme sonradan eklenen ilk maddede ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kapaklı’da halı saha yapma önergesi görüşülürken, yapılan bilgilendirmede “ Aralık ayında alınan kararda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Pınarça Mahallesi’nde bulunan 174 ada üzerinde iki yıllık kiralama ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi halı saha yapmak için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a yetki için oy birliği ile Kapaklı meclisinden karar çıkmıştı. Yapılan araştırmalarda TESKİ ekiplerinin bu alanın yanında su terfi merkezi yaptığından dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kapaklı Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan park alanında halı saha yapmak için meclisten tekrardan yetki istiyor.” denildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi meclisin onayına sunulurken, meclis ilgili gündem maddesini oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale etti. Gündemin son maddesinde ise Edirne’nin İpsala ilçesinin Paşaköy köyünde bulunan parkta spor aletleri eksikliğinin Kapaklı Belediyesi tarafından karşılanması talebi görüşülürken, meclis bu maddeyi de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale etti. 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

Ağustos ayında tatil yapacak olan Kapaklı Belediyesi Meclisi, tatilden önce son kez 6 Temmuz 2018 Cuma günü saat 14:00’da toplanacak. Gerçekleştirilecek olan meclis toplantısının ikinci oturumunda komisyona havale edilen gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlanacak.