Türkiye Tekel Bayileri Platformu’nun sosyal medya hesabında yaptığı duyuruya göre Türkiye genelindeki birçok tekel bayii 26 Nisan 2018 Perşembe günü kepenk kapatacak.

Ülkemiz genelinde birçok tekel bayiinin üye olduğu Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP), ani bir eylem kararı aldı. Haksız rekabeti ve saat 22:00’dan sonra alkol alımına uygulanan cezaları kınadığını belirten TTBP, tüm tekel bayilerini 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 22:00’dan sonra kepenk kapatma eylemine davet etti. 

KAPAKLI’DA 10’UN ÜZERİNDE ESNAF KEPENK KAPATACAK

TTBP’nin almış olduğu karara Türkiye genelindeki tekel bayilerinden büyük katılım sağlanırken Kapaklı’da da 10’un üzerinde esnafının eyleme katılacağı belirtildi. Ayrıca 26 Nisan’da yapılacak olan eyleme bazı alkol ve sigara firmalarının da katılım göstermesi bekleniyor.

‘’ARTIK DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMAMIŞTIR’’

Yapılacak eylem öncesi, eyleme katılacak tüm tekel bayileri dükkanlarına eylemi bildiren bir afiş asarken, TTBP tarafından da eylemin nedenlerini belirten 10 maddelik bir bildirge yayınlandı. Yayınlanan bildirgede, ‘’ Bizler bu ülkede vergisini veren, ticaretini yapmaya çalışan tekel bayileriyiz. Son 10 yılda sayımız ciddi bir oranda azalmıştır. Buna karşılık her köşe başında faaliyet gösteren zincir market sayısında son 1 yılda %33 artış sağlanmıştır. Artık dayanacak gücümüz kalmamıştır.’’ İfadelerine yer verildi.