Kapaklı Gazetesi - İçişleri Bakanlığının sokağa çıkma yasağı kararının ardından Kapaklı İlçe Kaymakamlığı, hafta sonu ilçede ekmek dağıtımı ile ilgili duyuru gerçekleştirdi.

Kapaklı Kaymakamlığı, sokağa çıkma yasağı boyunca ilçe içerisinde ekmek dağıtımının planlaması amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat ve Fırıncılar Odası Kapaklı Temsilcisi Mustafa Sandıkçı katıldı.

İLÇE DIŞINDAN GELEN SEYYAR SATICILARA İZİN VERİLMEYECEK

Toplantıda sokağa çıkma yasağı ilan edilen tarihler süresince Fırıncılar Odası Temsilcisi Mustafa Sandıkçı tarafından ekmek ve unlu mamul üreten işyerlerinin sorumlu oldukları dağıtım bölgelerinin planlamasının (mahalle/cadde/sokak) yapılarak, her dağıtım bölgesi için görev yapacak araç plaka ve görevli personel kimlik bilgilerinin belediye başkanlığına bildirilmesi kararlaştırıldı. Koordinenin toplantıya katılan kurum müdürleri arasında kurulacak bir WhatsApp grubu ile sağlanacağı da belirtilirken, ekmek dağıtımına müdahil olmamak koşulu ile ilgili mahalle muhtarlarından görüş alınması, dağıtım süresince işletmelerin ulaşamadığı ve yoğunluk yaşanan bölge ve vatandaşlara Vefa Sosyal Destek Grubu vasıtasıyla ekmek dağıtımın sağlanması ve ilçe dışından gelen seyyar ekmek satıcılarına COVID-19 tedbirleri kapsamında izin verilmemesinde karar kılındı.