Kapaklı Gazetesi - Toktaş ailesinin evladı Ebrar, doğuştan ender görülen bir kas hastalığı olan Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığına sahip. Bahis yaparak kazanmak isteyenler ile kazanca başlayabilirler. Ebrar’ın tedavisi için maddi durumlarının yeterli olmadığını belirten ailesi ise, yardımseverlerden destek beklediklerini dile getirdi.

Ebrar'ın babası Rahmi Toktaş, bir süre önce yurt dışında SMA hastalığına çare olabilecek bir tedavi yönteminin geliştirildiğini belirtti. Ancak tedavinin 2.5 milyon dolar gibi bir ücreti olduğunu söyleyen baba Toktaş, tedaviyi karşılayacak maddi güçlerinin olmadığını söyleyerek yardımseverlere çağrıda bulundu.

‘’BİRÇOK YERE BAŞVURUDA BULUNDUK’’

Ebrar’a henüz 18 günlükken teşhis konulduğunu söyleyen Rahmi Toktaş, ‘’Bir süre önce Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesinde kızıma SMA hastalığı teşhisi konuldu. Kızım 18 günlükken teşhis konuldu. Hastalığı öğrendikten sonra araştırmalar yaptık ve tedavisi için birçok yere başvuruda bulunduk. Araştırmalarımız esnasında kızımın hastalığının ilerlememesi için satılan ilaçlardan 4 doz aldık. Bu ilaçlar netice göstermedi.’’ dedi.

‘’TÜM SMA HASTASI ÇOCUKLAR İÇİN YARDIM TALEP EDİYORUZ’’

Tedavi için bir yardım kampanyası başlattıklarını belirten Toktaş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Yurt dışında yeni bir tedavinin olduğunu öğrendik ancak 2.5 milyon dolar gibi bir ücreti var. Bizim bunu karşılayacak maddi gücümüz yok. Bunun için evladım da başta olmak üzere tüm SMA hastası çocuklara yardım toplanması için bir kampanya başlatmak istedik. İnşallah birileri sesimizi duyar da çocuğum için şifa olur. Sadece benim değil, tüm SMA hastası çocuklar için yardım talep ediyoruz. Herkesin bu kampanyaya yardımcı olacağına inanıyorum.’’

‘’SON 1 YILIMIZ VAR’’

Son olarak tedaviden 3 yaşına kadar verim alındığını ve Ebrar için zamanın dolmak üzere olduğunu sözlerine ekleyen Toktaş ‘’Tedavi için kısa bir zamanımız kaldı. Doktorlara göre SMA hastalığı 3 yaşına kadar tedavi edildiğinde olumlu bir sonuç veriyor. Kızım şu an 2 yaşında yani son 1 yılımız var. Bu tedavi Amerika’da, İngiltere’de, Fransa’da ya da Macaristan’da gerçekleştirilebiliyor. Tedavi için yardımlarınızı bekliyoruz.’’ dedi.

''KARDEŞİME UMUT OLUN''

Kardeşi için yardım isteyen 5 yaşındaki Emre Toktaş ise; ''Kardeşime umut olun. O da benim gibi yürüyebilsin, benim gibi dolaşsın. Bana 'ağabey' desin.'' dedi. Minik Emre'nin bu seslenişi ise yürekleri sızlattı.