Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Resulayn’da yaralanan gazi Anıl Kütüklü ve Hakkari Süngütepe’de yaralanan Sezer İldeş’in isminin Bahçelievler’deki isimsiz parklarda yaşatılması kararlaştırıldı. Ayrıca Atatürk Mahallesinde bulunan Kenan Evren Caddesi'nin ismi MHP Grubu’nun önerisiyle Şehit Öğretmen Neşe Alten olarak değiştirildi.

Kapaklı Belediyesi, Ocak ayı ikinci oturumunu Pazartesi günü saat 14.00’de Kapaklı Belediye meclis salonunda gerçekleştirdi. Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından İmar Komisyonuna havale edilen gündem maddeleri karara bağlandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş tarafından sunulan, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Resulayn’da yaralanan gazi Anıl Kütüklü ve Hakkari Süngütepe’de yaralanan Sezer İldeş’in isimlerinin Kapaklı’da herhangi bir parka verilmesi konusu komisyon tarafından incelendi. Komisyon, Bahçelievler Mahallesi Yavuz Selim Sokak’ta bulunan parka Gazi Anıl Kütüklü Parkı isminin, Bahçelievler Mahallesi Saimbeyli Sokak’ta bulunan parka ise Gazi Sezer İldeş isminin verilmesine oy birliğiyle karar verdi. Söz konusu karar meclisten de oy birliğiyle geçti.

ŞEHİT ÖĞRETMEN NEŞE ALTEN’İN İSMİ VERİLDİ

İmar Komisyonunun iki numaralı kararında ise Uzunhacı Mahallesinde 1, Yanıkağıl Mahallesinde 5 ve Bahçeağıl Mahallesinde 8 adet olmak üzere toplam 14 adet türbin alanı ve idari bina ile bu tesisler arasındaki bağlantı yollarından oluşan Rüzgar Enerji Santrali kurulması ile ilgili imar planlarının onaylanması amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisine gönderilmesi konusu meclisin onayına sunuldu. Meclis üyeleri ilgili komisyon kararını oy birliği ile kabul etti. Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Fatih Diler tarafından Atatürk Mahallesinde bulunan Kenan Evren Caddesi’nin isminin Muhsin Yazıcıoğlu olarak değiştirilmesi talebini de inceleyen İmar Komisyonu, Muhsin Yazıcıoğlu ismini taşıyan bir cadde olmasından dolayı bahse konu Kenan Evren Caddesi’nin isminin MHP Grubu’nun önerisiyle Şehit Öğretmen Neşe Alten olarak değiştirilmesini uygun buldu. Komisyonun aldığı bu kararda meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

GÜLYÜZÜ KÖYÜ’NE 2 KAMELYA 6 BANK GÖNDERİLECEK

İmar komisyonu kararlarının görüşülmesinin ardından Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen maddeler görüşüldü. Komisyon Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Bilgi İşlem ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlükleri tarafından sunulan görev ve çalışma yönetmeliği ile maddeleri oy birliği ile kabul ederken, gündem maddeleri de meclisten oy birliği ile geçti. Gülyüzü Köyü Muhtarı Serder Güner tarafından Kapaklı Belediyesi'ne sunulan 2 adet kamelya ve 6 adet ahşap oturma bankını nakliyesi kendilerine ait olmak üzere taşınır kayıtları ile birlikte Gülyüzü Köyü Muhtarlığı’na verilmesi konusunu inceleyen komisyon uygun olduğuna oy birliğiyle karar verdi. Oy birliğiyle alınan bu karar meclisten de oy birliğiyle geçti.

BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

4-7 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya’da yapılan 4. Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupasında 52 kiloda Furkan Arda birinci, 86 kiloda Serhat Değirmenci ikinci, 37 kiloda Resul Aras ikinci 65 kiloda Esin Akgündüz üçüncü, 34 kiloda Enes Sandalcıoğlu üçüncü ve 94 kiloda Burak Bikeç üçüncü olan Kapaklı Değirmenci Spor Kulübü sporcularının ödüllendirilmesi için Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi komisyon ve meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Kapaklı İlçe Müftülüğü tarafından sunulan Bahçelievler Mahallesi Anafartalar Caddesi’nde ezanın duyulmamasından kaynaklı alıcı cihazların alınması ve takılması masraflarının belediye bütçesinden karşılanması talebi de oy birliği ile kabul edildi.

MECLİS ÜYELERİNE ÖDENECEK HUZUR HAKKI TUTARI BELİRLENDİ

2020 mali yılında meclis komisyon ve toplantılarına katılan meclis başkanı ve üyelerine belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte bir oranında huzur hakkı ödenmesinin uygun olduğu kararını oy birliğiyle aldı. Denetim komisyonu toplantılarına, belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenlere bin, kamu personeli dışındaki diğer uzman kişilere 2 bin gösterge rakamının devlet memurlarına uygulanan aylık katsayıyla çarpımı sonucu bulunacak miktarı günlük ödenecek tutar olarak belirlenmesinin uygun olduğu kararını oy birliğiyle aldı. Belediye meclis üyesi olan ve başkan yardımcılığı görevinde bulunanlara 2020 mali yılında belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin üçte ikisi oranında aylık verilmesine komisyonca oy birliğiyle karar alındı. İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından sunulan fazla çalışma konulu yazı ile ilgili olarak belediyede çalışan zabıta memurlarına verilecek olan fazla çalışma ücreti olarak 2020 mali yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen üst sınırın verilmesine komisyon tarafından oy birliğiyle karar verildi.

‘’SÖZLEŞMELİ SAYISINI AZ TUTMAK İSTİYORUZ’’

İlk oturumda büyük tartışmalara neden olan belediyenin yol yapım projeleri için kullanılmak üzere İller Bankasından 28 milyon kredi talebi konusu görüşüldü. Komisyonun oy birliği ile geçirdiği gündem maddesi meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan 1 hemşire, 3 avukat, 1 sanat tarihçisi, 7 tekniker, 3 teknisyen, 5 ekonomist, 2 şehir plancısı, 11 eğitmen, 7 mühendis, 1 psikolog ve 1 sosyoloğun aylık çalışma ücretlerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2020 yılında yayınlanacak olan genelgesindeki ücret tavanlarını gösterir tabloda belirtilen 567 sayılı kanuna göre belirlenen net aylık tutarına yüzde 16 oranında ilave edilerek bulunacak rakamın aylık net ücret olarak ödenmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle alınan karar, meclis tarafından da oy birliğiyle kabul edildi. Müdürlerle birlikte çalışma yürüttüklerini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Elimizdeki memur kadrosuyla neler yapabiliriz konuşuyoruz. İhtiyaç duyduğumuz birimlerdeki elemanlar hangileri, bunların liyakatleri ne olmalı ile ilgili süreç yürütüyoruz. Mümkün oldukça sözleşmeli sayısını az tutmak istiyoruz. Elimizdeki memur kadrosuyla yapabildiğimiz kadar fazla işi hayata geçirmek istiyoruz. Sözleşmelilerle ilgili alınmış bir plan politikası var” diye konuştu. 2020 yılında ilçede bulunan amatör spor kulüplerine yapılacak yardım tutarlarını belirlemek üzere Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi de meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

“ŞEHİRCİLİK AÇISINDAN ETİK BULMADIM”

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler kısmında konuşan CHP’li meclis üyesi Halil İbrahim Erkan “Geçen toplantıya gelememiştim. Orada Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından Kapaklı’ya hazırlanan Kent Park var. Bu konuda çalışmaların devamına diye karar aldık. Kent Park’a karşı çıktığımızdan değil, ama Kent Park’ın içerisine bıçak gibi belediye hizmet alanı sokmuşuz. Belediye hizmet alanına da herhalde projemiz hazırmış, belediye binası yapmayı düşünüyormuşuz. Ben bu işe uzun yıllarını vermiş bir mimar olarak YİKOB tarafından hazırlanan Kent Park’ın belediye hizmet alanını tam ortaya koymasını şehircilik açısından etik bulmadım. İtfaiye alanının olduğu yer dahil edilip itfaiye başka bir yere kaydırılabilir. Madem Kent Park yapıyoruz, o hizmet alanı en azından kenara alınabilir. Kent Park’a karşı değiliz. Sadece belediye hizmet binası yeri biraz kaydırılabilir” dedi.

‘’OSBYİ BURADAN ÇIKARMAYI DÜŞÜNÜYORUZ’’

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Biz Valilik kanalı ile bu işleri yürüttük. Bizim maksadımız belediyemize geniş bir tören alanı kazandırmak. Buradaki tören alanı yeterli kalmıyor artık. Onun için en iyi alan orası olarak öngördük. Bizim gayemiz Kapaklı’ya yakışır bir alan kazandırmak. Burada sizin kaygılarınız ne ise onları bize ifade edin. Kapaklı her geçen gün hızla büyümektedir. Dolayısıyla yeni müdürlükler kuruyoruz ve ihtiyaçlarımız da oluyor. OSB’yi buradan çıkarmayı düşünüyoruz. OSB’yi Karaağaç’taki hizmet binasına taşıyacağız. Dolayısıyla ileriye dönük böyle bir tesise ihtiyacımız olacak. Böyle bir projeyi bugünden hazırlayalım istedik” dedi.

‘’ÇERKEZKÖY’ÜN STADYUMUNU ALACAĞIZ’’

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeye değinen Çetin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Biliyorsunuz burada Çerkezköy’e ait bir stadyum var. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüştüm. Biz orayı alıp Spor Bakanlığı nezdinde Çerkezköy’e bir stadyum yapmak istedik. Bu konuda ben bakanlık nezdinde bazı gelişmelerde bulundum. 2020 yılında olmayacak ama 2021-2022 yılında bu konuyu tekrar gündeme getirmeliyiz. Biz yerimizi hazırlayalım sonrasında kime nasip olursa bu işi yapsın isterim” dedi.

‘’BU ALANA PARK İSTİYORUZ’’

Erkan’ın ‘ Karagöz dere mevki mahkemesi çözüldü mü ‘ sorusunu cevaplayan Başkan Çetin, “ Mahkeme devam ediyor ama ancak burası Milli Emlak’ta burası park alanı olarak görülüyor. Biz zaten bu alana park istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Bu konuda yetkililer ile görüştüğümüzde bu alana park yapılması ile ilgili bir itirazları yok. O nedenle biran önce yetkiyi elimize alalım ben gideceğim baskı yapacağım. Herkes şu anda millet bahçesi yaptırmak için orada sırada bekliyor. Biz geç kalırsak oradaki bütçe biter ve biz yine ötelenmiş oluruz” dedi. CHP’li Erkan, “Başkanım yarınki mecliste CHP grubu olarak bir söz alırım bu konu hakkında ricada bulurum. Ama yani sizin içinize siniyorsa bakın. Ama benim içime sinmedi. Bunu söyleyeyim. Bu hali ile kabul ediyorsanız mesele değil ben söylerim. Fikir çok güzel. Çerkezköy stadının Kapaklı’ya devir Çerkezköy’e bakanlık bir tane stadyum yapsın. Ben yarın mecliste bu konuyu ifade edeceğim.” dedi.

Karşılıklı diyalogların ardından oturum noktalandı.